ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Απάντηση στην Ελένη Καλογεροπούλου που – απλώς – δεν θα γυρίσει


Απάντηση στην Ελένη Καλογεροπούλου και στην “συγκλονιστική” επιστολή της που αναφέρει ότι – απλώς – δεν θα γυρίσει.
Ελένη Καλογεροπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ UCL…
να μείνεις εκεί που βρίσκεσαι. Τι να κάνεις εδώ;
Να μην γυρίσεις πίσω αφού δεν αντέχεις να ακούς ιστορίες για τα Καλάβρυτα, το Κομμένο, το Κοντομαρί  και για τους γερόντους που με την τελευταία ικμάδα τους αντέταξαν τα ζαρωμένα στήθια τους στο Γερμανό. Να μείνεις εκεί που είσαι αφού δεν αντέχεις τα μικρά χωριουδάκια των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων, παρά κατά πώς φαίνεται λατρεύεις το λονδρέζικο μπούγιο των άπειρων Μήδων.
Να μείνεις εκεί γιατί εδώ με τα βάρβαρα έθιμα του Πάσχα, καμία φορά ξώφαλτσα σουβλίζουν και κανά Διάκο άμα λάχει.
Να μείνεις εκεί γιατί εδώ κοπέλα μου το χειμώνα ξέρεις τι κρύο κάνει στην Πίνδο; 2 μέτρα χιόνι και σε περονιάζει ο πάγος και σου ματώνουν τα δάκτυλα ίσα που να πρηστούν τόσο που να ραγίσει το άρβυλο και το ρημάδι το πόδι μέχρι και που να στο κόψουν μπορεί ακόμα.

Εκεί να μείνεις. Και εκείνες οι κακόμοιρες γυναικούλες που έπλεκαν και κουβαλούσαν τα μπαρούτια στην πλάτη μέσα στον καύσωνα, κι αυτές για το Λονδίνο ξεκίνησαν αλλά είχε συνωστισμό και δεν χωράγαν στα καράβια.
Να μείνεις εκεί με τους ρομπέν των δασών και με τους χάρυ πότερ και με τα subjects και τα τηγάνια και τις ζαρτιέρες της βασίλισσας και να παρακαλάς όλη μέρα το God να save the Queen. Γιατί συνήθως οι Έλληνες παρακαλάνε το Θεό τους να τους δώσει δύναμη να στέκονται στα ανθρώπινα γόνατά τους να φεύγουν μακριά από την Κίρκη και να τους δίνει δύναμη να γυρίσουν επιτέλους στην Πηνελόπη τους. Να γυρίσουν στον άνθρωπό τους. Ή να γυρίσουν στην μάνα τους την Ελλάδα. Εμείς να είσαι σίγουρη, Ελένη Καλογεροπούλου , ότι θα επιστρέψουμε και δε θα το χάσουμε το δρόμο γιατί ούτε Κύκλωπες ούτε άλλα θεριά κουβανεί η ψυχή μας.
Να μείνεις εκεί και χάσου από τα μάτια μου γιατί τώρα μου μούδιασε η καρδιά που πετάει το μυαλό μου από το Γράμμο ίσαμε το Ταίναρο. Τώρα που φεύγει το μοιρολόι από τα Γιάννενα και φτάνει μέχρι τη Μάνη..
Να μείνεις εκεί και να θυμάσαι τούτο μονάχα. Άμα ήξερε ο φουκαράς ο Λεωνίδας πως θα έμενες εκεί, να είσαι σίγουρη ότι αυτός θα είχε γίνει Λονδρέζος πολύ πριν από σένα.
Αλλά τέτοια σε έμαθαν, τέτοια λες. Προφανώς ανάμεσα στους μεγαλομπίζνεσμαν (ή στους υποτακτικούς τους) ανήκουν και αυτοί που μπορούν και σε σπουδάζουν στο Λονδίνο.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ
Απόφοιτος Ενιαίου Γενικού Λυκείου με βαθμό απολυτηρίου 14


http://olympia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια