ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: Ο ορισμός της παρακμής!

Αναμένεται πόρισμα που θα αποδίδει την ευθύνη στον υπεύθυνο της εισόδου, για την κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο

Εικόνα παρακµής παρουσιάζει το υπουργείο Εξωτερικών, σε µια συγκυρία κρίσιµη για τα εθνικά θέµατα, στον απόηχο της σύγκρουσης της πολιτικής ηγεσίας µε τη διπλωµατική υπηρεσία µε φόντο το τηλεγράφηµα από την Ουρουγουάη για την υπόθεση Καραβέλα.
Μετά το Μοντεβιδέο
Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, το υπηρεσιακό συµβούλιο γνωµοδότησε την προηγούµενη Τρίτη να µετατεθούν δύο γραµµα- τείς πρεσβείας Γ΄ σε Ντόχα και Κινσάσα. Επρόκειτο για ένα µέλος του διοικητικού συµβουλίου της Ένωσης ∆ιπλωµατικών Υπαλλήλων (η οποία µε µια σκληρή ανακοίνωση είχε καταγγείλει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη για κατασκευή αποδιοποµπαίων τράγων) και για έναν διπλωµάτη που υπηρετεί στη ∆ιεύθυνση Α8 (Λατινικής Αµερικής), ο επικεφαλής της οποίας Αλέξης Κογιεβίνας τέθηκε σε διαθεσιµότητα ως «υπαίτιος» για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση του τηλεγραφήµατος από το Μοντεβιδέο. Ειδικά για τον πρώτο, διπλωµατικές πηγές επιµένουν ότι υπήρχε κώλυµα µετάθεσης λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας. Μετά από παρασκηνιακές παρεµβάσεις της Ε∆Υ προς τον προσωπάρχη κ. Μ. Καµπάνη και από το φόβο της αποκάλυψης δυσµενών µεταθέσεων µε πολιτικούς όρους, υπήρξε υποχώρηση και οι δύο αποφάσεις πρόκειται να ακυρωθούν σε επόµενο υπηρεσιακό συµβούλιο.
Την ίδια ώρα, ο αποπεµφθείς πρέσβης κ. Κογιεβίνας προσφεύγει στη ∆ικαιοσύνη προκειµένου να αποδείξει την αθωότητά του, καταγγέλλοντας, σύµφωνα µε πληροφορίες, τον διευθυντή του διπλωµατικού γραφείου της υπουργού κ. Κ. Χαλαστάνη ότι είχε ενηµερωθεί εγκαίρως και, παρ’ όλα αυτά, δεν κινητοποιήθηκε. Η υπουργός Εξωτερικών ήρθε σε επαφή µε τους δικηγόρους του αποπεµφθέντος, αλλά φαίνεται ότι δεν επιτεύχθηκε συµβιβασµός κι έτσι θα αποφανθεί η ∆ικαιοσύνη για µία από τις σκοτεινότερες υποθέσεις στα χρονικά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια