ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥΛΑΕΙ ''ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ''

Έχει καταρχήν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο νέος πρωθυπουργός επέλεξε το πιο προβεβλημένο στέλεχος του ως νέο αρχηγό της αστυνομίας, ως νέο υπουργό ''Προστασίας του Πολίτη''.

Στις Δυτικές Δημοκρατίες δεν επιλέγονται ''κορυφαία στελέχη'' ως αρχηγοί της αστυνομίας. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των φασιστικών και απολυταρχικών καθεστώτων που χρησιμοποιούν την αστυνομία για να εξοντώνουν τους αντιπάλους τους και τις λαϊκές αντιδράσεις, με στημένες διώξεις.
Το πρώτο πράγμα που έγινε από την νέα κυβέρνηση αντί να είναι στην οικονομία -όπου υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα- ήταν από το υπουργείο ''Προστασίας του Πολίτη'' όπως ονομάστηκε για να εντυπωσιάσει τους ιθαγενείς. Και το ερώτημα είναι αν η εγκληματικότητα είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν το είχε εντοπίσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση;
''Τάξη και Ασφάλεια'' μας πουλάει η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός.
Όταν βέβαια ήταν στην αντιπολίτευση πατρόναραν απροκάλυπτα τους κάθε λογής ταραξίες όπως οι δήθεν ''πεινασμένοι'' κομματικοί αγρότες που έκαναν την απόβαση στον Πειραιά από την Κρήτη, αλλά και -λίγο λιγότερο απροκάλυπτα- τους πλιατσικολόγους του Δεκεμβρίου.
Σκούπες στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά για ''Πάταξη της ανομίας και της εγκληματικότητας''. Παραδόξως τα αριστερίστικα κόμματα δεν ''εξεγέρθηκαν'' για την ''αστυνομοκρατία''. Μάλλον έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια στον νέο υπουργό. Δεν είχαμε επίσης καμία αντίδραση από τους αντιεξουσιαστές και τους αναρχικούς, ούτε πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών ούτε ''επαναστατικό'' πλιάτσικο. Βέβαια αυτό εξηγείται από το ότι ο νέος υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης έχει και αυτός φίλους αντιεξουσιαστές όπως δήλωσε ο ίδιος!!! Για αυτό είναι οι φίλοι, για τις δύσκολες στιγμές. Έτσι οι ''φίλοι'' του κ. Χρυσοχοϊδη δεν του δημιούργησαν προβλήματα -όπως έκαναν σε άλλους υπουργούς- στο εντυπωσιακό ντεμπούτο του. Αλλά φυσικά πρέπει να ελεγχθούν και οι αντιεξουσιαστές που δεν είναι ''φίλοι'' του νέου υπουργού και στους οποίους δεν μπορεί να περάσει τα μηνύματα που θέλει.
Εδώ αξίζει να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή και να θυμηθούμε τα τάγματα εφόδου στην Γερμανία του μεσοπολέμου τα οποία ο Χίτλερ χρησιμοποίησε (βλ Wikipedia) για να τρομοκρατεί, όλους τους αντιτιθέμενους στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, κυρίως τους εκδότες, τους καθηγητές, τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, αλλά και τους τοπικούς αξιωματούχους που "δεν ήταν συνεργάσιμοι". Τους οποίους ωστόσο πετσόκοψε στην Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών μόλις ισχυροποίησε την εξουσία του.
Ας δούμε τι άλλο δήλωσε ο νέος υπουργός:
"Αστυνομικός, που ακουμπά παράνομα πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου"
Είναι πολύ σωστό να τιμωρείται όποιος αστυνομικός αυθαιρετεί στον πολίτη. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνεται με διαδικασίες από θεσμικά όργανα. Η προσπάθεια του κ. Χρυσοχοϊδη να αυτοανακηρυχθεί ο πατερούλης της ασφάλειας του πολίτη δεν είναι θετικό σημάδι για μία υποτίθεται δημοκρατική χώρα.
''Κατάργηση της αγροφυλακής.''
Αλήθεια η ύπαιθρος δεν χρειάζεται αστυνόμευση; Γιατί; Για να μπορούνε να πλιατσικολογούν και να καταπατούν ανενόχλητοι οι κομματικοί νταβατζήδες της υπαίθρου;
''Αλλαγή του κανονισμού των προαγωγών. Εφεξής θα υπάρχουν και έκτακτες προαγωγές σε άτομα «που προσφέρουν και ρισκάρουν»''
Ποιος θα καθορίζει αυτούς που προσφέρουν και ρισκάρουν; Βλέπω να γεμίζει η αστυνομία κομματικούς ''αγωνιστές''
''Απόταξη αστυνομικών που θα αποδειχθεί ότι έχουν σχέσεις με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Επανέλαβε μάλιστα ότι στο παρελθόν είχε ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη από τον Άρειο Πάγο η εν λόγω οργάνωση.''
Καταρχήν εφόσον μία οργάνωση είναι νόμιμη, η συμμετοχή ενός αστυνομικού σε αυτή δεν μπορεί να προκαλεί απόταξη. Αυτό θα ήταν πολιτική δίωξη. Η ''Χρυσή Αυγή'' είναι ναζιστική οργάνωση και κακώς είναι νόμιμο κόμμα μία ναζιστική οργάνωση που εξυμνεί τον ναζισμό και έχει στο πρόγραμμα της την επιδίωξη ''κοινών συνόρων'' με την Σερβία και προτροπή για εθνοκάθαρση στην Θράκη.
Αν ήσασταν πραγματικά εναντίων της Χρυσής Αυγής και του ναζισμού θα ξεσκεπάζατε συγκεκριμένες ενέργειες του ναζισμού στην χώρα.
Τι κάνατε ωστόσο κ. Χρυσοχοϊδη εσείς και το κόμμα σας για να καταγγείλετε στον Ελληνικό λαό την οργάνωση αυτή αλλά και τον ναζισμό σε αυτή την χώρα; Που είναι κ. Χρυσοχοϊδη η ανακοίνωση καταδίκης -δική σας ή του ΠΑΣΟΚ- για την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση του Ουράνιου Τόξου για το Σλαβομακεδονικό αναγνωστικό Abecedar (που η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση είχε εκδώσει το 1925).
Που είναι κ. Χρυσοχοϊδη η ανακοίνωση καταδίκης -δική σας ή του ΠΑΣΟΚ- για το θέμα της σκανδαλώδους αθώωσης του ναζιστή Πλεύρη για το ρατσιστικό βιβλίο του που εξυμνούσε τον Χίτλερ και ζητούσε την εξόντωση των Εβραίων;
Που είναι κ. Χρυσοχοϊδη η ανακοίνωση -δική σας ή του ΠΑΣΟΚ- για την καταδίκη της Ελλάδας -με αφορμή τα δύο παραπάνω γεγονότα- από την Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων του ΟΗΕ (CERD) που κάλεσε την Ελλάδα να απαγορεύσει τις νεοναζιστικές οργανώσεις στην επικράτεια της και να διασφαλίσει την εφαρμογή από τα δικαστήρια του αντιρατσιστικού νόμου 927/79;
Και φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε θέμα από τα ΜΜΕ στην ''δημοκρατική χώρα'' μας. Γιατί τα ΜΜΕ είναι αντιδημοκρατικά και πληρωμένα από το νεοαριστερό δοσιλογικό παρακράτος να παραπληροφορούν και να χειραγωγούν τους πολίτες.
Γιατί μόνο πληρωμένα ΜΜΕ που παραπληροφορούν συνεχώς τους Έλληνες πολίτες, επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζεται ως πατριωτικό, δημοκρατικό, σοσιαλιστικό, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος κλπ, ενώ στην πραγματικότητα είναι όλα ακριβώς τα αντίθετα. Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες δεν θα ζητούσαν απάντηση για τα 100 χιλιάρικα που ίσως πήρε ο Παυλίδης αλλά για τα σχεδόν 400 εκ ευρώ που σίγουρα χαρίστηκαν το 2003 σε εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα όπως κατήγγειλε σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες θα ζητούσαν απάντηση για το πως αθωώνεται χωρίς δίκη ένας κατηγορούμενος για κατασκοπία έναντι της χώρας και το ΠΑΣΟΚ τον γιγάντωνε για χρόνια με χαριστικές συμβάσεις από της τηλεπικοινωνίες μέχρι τον Ελληνικό στρατό.
Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες θα ζητούσαν απάντηση για το πως η Siemens-Intracom έγινε απλή Siemens μόνο και μόνο για να προστατευθεί ο κρατικοπαρασιτικός επιχειρηματίας πρώην πράκτορας της Σταζι
Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες δεν θα έτρωγαν τις κενές περιεχομένου διακηρύξεις για αξιοκρατία και προστασία του πολίτη και θα ζητούσαν απάντηση για το πως οι τοπικοί πρασινοφρουροί ασκούν ωμή βία σε υπαλλήλους υπηρεσιών την επομένη των εκλογών
Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες θα ρωτούσαν πως γίνεται το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει για δημάρχους κοινούς μαφιόζους, τις διώξεις των οποίων κωλυσιεργεί η δικαιοσύνη, που δεν επιτρέπουν -μέσω των υπηρεσιών που ελέγχουν- κανένα επιχειρηματία να επιχειρήσει στον τομέα της διασκέδασης αν δεν κάνει συνέταιρο κάποιο μέλος της οικογενείας τους.
Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες θα καταλάβαιναν ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, παρά τα επικοινωνιακά τους τρικ, από αυτούς που συνειδητά κατάστρεψαν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, για να έρχονται ως κοινοί νταβατζήδες να πουλάνε τώρα ''προστασία''.
Γιατί αν υπήρχαν ενημερωμένοι πολίτες δεν θα υπήρχε μέρος να κρυφθούν τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ....

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/10/524794.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια