ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φόροι, φόροι, φόροι, για τους πολλούς ,που θα φάνε «πράσινη λιτότητα».


Οι τόκοι του Χρέους παραμένουν αφορολόγητοι.
Φοροδιαφυγή 5 δίς.

Του Σπύρου Χατζάρα


Φόροι, λιτότητα και έλλειμμα – ρεκόρ, είναι το σχέδιο «PAPATZIS», του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2010, που παρουσιάστηκε χθες. Το «κοστούμι» ράφτηκε στα μέτρα της Standar & Poor,και με τις «οδηγίες» του ΔΝΤ.
Ο κ. Παπατζής είχε πει προεκλογικά: «Λεφτά υπάρχουν!». Και τα βρήκε στις τσέπες των πολλών. Από τα σπίτια, τα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα ελπίζει να μαζέψει λεφτά , η «πράσινη» διακυβέρνηση που επιβάλλει, 3,7 δις, νέους φόρους.
«Δώστε και σώστε...»

Το «προσχέδιο» προβλέπει «αύξηση της φορολογίας σε εισοδήματα φυσικών προσώπων, σε ακίνητα και στην έμμεση φορολογία». Αναμένονται λοιπόν και νέες επιβαρύνσεις σε αντικειμενικές αξίες ,τα ποτά τα τσιγάρα και τα καύσιμα.
Τι έχεις Γιάννη ; Ότι είχα πάντα!

Οι πελάτες του ΟΠΑΠ μιλάνε για «προϋπολογισμό-στοίχημα» , μόνο που «over» είναι οι τραπεζίτες και οι έχοντες και κατέχοντες, και «under» οι «πελάτες», είτε ψήφισαν «Πάμεεε», είτε όχι.

Τα αυξημένα επιτόκια δανεισμού και η αύξηση του δημόσιου χρέους σε 324,9 δισ. ευρώ ( 133% του ΑΕΠ) , αυξάνουν τους τόκους σε 12,95 δισ. ευρώ το 2010.Πάνω από το μισό έλλειμμα είναι οι τόκοι. Οι λήξεις χρεολυσίων ομολόγων, το 2010 είναι 22 δισ. ευρώ, (σύνολο 35). Συν οι αυξημένες λήξεις έντοκων γραμματίων, και το ποσό των νέων δανειακών αναγκών υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί το 2010 πάνω από 50 δισ. ευρώ.Αυτά για τους Τραπεζίτες. Οι ΣΔΙΤες του Εργλαβιστάν, θα πάρουν 10,43 δισ. ευρώ, για την (πράσινη) ανάπτυξη.
«Κεντρικός στόχος» του προϋπολογισμού, είναι η μείωση του ελλείμματος στο 9,4%, (όσο δηλαδή θα κλείσει πάνω-κάτω εφέτος-22,87 δισ. ευρώ).ή κάτω από το 10%, από το 12,7% ,που λένε ότι θα φτάσει φέτος.(Για να φανεί ότι κάμουν οικονομία φούσκωσαν την «εκτίμηση» για το έλλειμμα του 2009 στα 30,6 δισ. ευρώ (12,7% του ΑΕΠ).
Για το «στόχο», διατηρούν όλα τα «άδικα και πρόχειρα» ,φορολογικά μέτρα των προηγούμενων και προσθέτων νέα δικά τους, «δίκαια και μελετημένα».
Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώνονται το 2010 κατά 1,4% ή 1,12 δισ. ευρώ. Οι πρωτογενείς δαπάνες (μισθοδοσία, λειτουργικές, επιχορηγήσεις κ.λπ.) μειώνονται,(όπως ήθελε το ΔΝΤ) κατά 1,6 δισ. ευρώ και διαμορφώνονται σε 70,44 δισ. ευρώ. Στις πρωτογενείς δαπάνες περιλαμβάνονται , οι αυξημένες δαπάνες για τόκους. Οι δαπάνες αποδοχών και συντάξεων αποτελούν μόνο το 45,9% των πρωτογενών δαπανών

Α! Μειώνονται κατά 910 εκ. και οι καταναλωτικού χαρακτήρα δαπάνες, για μετακινήσεις, λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες σχέσεις, προμήθειες, υπερωρίες, συμμετοχή σε επιτροπές και συμβούλια κ.λπ. (δηλαδή ,το πάρτι του κομματικού στρατού).
Για τους «ψηφοφόρους του δημοσίου» προβλέπεται αύξηση των μισθών κατά 1,5% και των συντάξεων κατά 1,8%-2% .
Οι πράσινοι ψηφοφόροι θα πάρουν μπόνους 200 ευρώ το χρόνο για την ψήφο τους. 300 ευρώ θα πάρουν οι φτωχοί.
Πολύ φθηνά τους βγήκε η εξουσία.
Πολύ ακριβά όμως θα πληρώσουμε όλοι αυτή την ψήφο του 43%, που εξαγοράστηκε με 200-300, ευρώ.
Οι Πακιστανοί (και Cia) ,θα πάρουν ψήφο, σπίτι, και υπηκοότητα.

ΥΓ.«Απαιτούνται Eπίπονες Ρυθμίσεις στον Oικονομικό και Kοινωνικό Tομέα» δήλωσε ο Αλμουνια.(ΑΠΕ 5-11-2009)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια