ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ, οδηγίες, που και πώς θα ψηφίσετε


Σας παρουσιάζουμε σήμερα, όλη τη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).
-Που θα ψηφίσετε
-Πώς θα ψηφίσετε
-Τα έντυπα, οι οδηγίες και όλα τα εκλογικά τμήματα.
Επισημανουμε ότι,
-μπορείτε να ψηφίσετε οπουδήποτε κι όχι εκεί που ψηφίζετε στις βουλευτικές εκλογές (αν είστε την Κυριακή, …εκδρομή, μπορείτε να ψηφίσετε εκεί που θα είστε)
-μπορείτε να ψηφίσετε και με το δίπλωμα (άδεια οδήγησης), δεν είναι απαραίτητο να δείξετε ταυτότητα.
-παίρνετε 4 ψηφοδέλτια, ένα για κάθε υποψήφιο κι ένα λευκό και τα βάζετε στο φάκελο που θα σας δώσουν, χωρίς σταυρό.
Δείτε αναλυτικά, τη διαδικασία:
- Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του Κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

- Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει (εφόσον δεν έχει μαζί του συμπληρωμένο), το έντυπο της αίτησης, είτε για ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ, είτε την ΕΓΓΡΑΦΗ του ως ΜΕΛΟΣ του Κόμματος, το οποίο συμπληρώνει και υπογράφει.


· Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές μπορούν να βρουν την αίτηση επαναβεβαίωσης ή εγγραφής μέλους:

- Στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα.

- Στο διαδικτυακό τόπο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τον οποίο μπορούν να το εκτυπώσουν.

- Στα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών.

- Προσθέτω, επίσης, ότι αυτή η αίτηση αποστέλλεται από τις υπηρεσίες του Κόμματος, σε 370.000 χιλιάδες μέλη του Κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του 2007

Το κείμενο αυτό θα σας δοθεί για να το έχετε και εσείς. Είναι απλό στη συμπλήρωσή του.

· Η αίτηση αυτή παραδίδεται, με την ταυτότητα, στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί και διαγράφει το όνομα του ψηφοφόρου από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό του αριθμό (ο οποίος γράφεται πάνω στην αίτηση, όπως θα το δείτε σε λίγο). Ο ψηφοφόρος καταβάλλει, στη συνέχεια, τη συνδρομή του και προχωρεί στο μέρος της αίθουσας, όπου βρίσκεται η Εφορευτική Επιτροπή, για ν’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

· Για την αναγνώρισή του ο ψηφοφόρος επιδεικνύει, είτε την ταυτότητα του, είτε (εάν την έχει απωλέσει) σχετική προσωρινή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής, είτε το διαβατήριο (ακόμη και αν αυτό έχει λήξει), είτε την άδεια οδήγησης. Ο Πρόεδρος ή το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, που έχει αναλάβει τα σχετικά καθήκοντα, καταχωρεί τα στοιχεία του εκλογέα στην κατάσταση ψηφισάντων.

· Σε κάθε ψηφοφόρο παραδίδεται φάκελος, ο οποίος έχει σφραγισθεί και μονογραφηθεί από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια του παραδίδονται τα ψηφοδέλτια, (ένα για κάθε έναν υποψήφιο και ένα λευκό). Δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης στο όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία του Κόμματος. Ακολουθεί η γνωστή διαδικασία : Ο ψηφοφόρος αποσύρεται στο παραβάν, επιλέγει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, το τοποθετεί στο φάκελο, σφραγίζει το φάκελο και το ρίχνει στην κάλπη. Ο ψηφοφόρος αποχωρεί αφού προηγουμένως έχει υπογράψει στην κατάσταση των ψηφισάντων.

· Είναι αυτονόητο ότι, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η παραμονή στους οικείους χώρους άλλων προσώπων, εκτός των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής –συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωτών τους- του υπευθύνου για την εγγραφή ή την επαναβεβαίωση της εγγραφής των μελών, του προσώπου που είναι επιφορτισμένο για την είσπραξη της συνδρομής και του ή των χειριστών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Kατεβάστε, εκτυπώστε και συμπληρώστε την αίτηση, εδώ
Δείτε που μπορείτε να ψηφίσετε, εδώ

http://olympia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια