ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εμπαιγμός ... 4 Wheel Drive


Η αναδίπλωση του πρωθυπουργού και το Mea culpa στο θέμα των τελών κυκλοφορίας είναι ο ορισμός της υποκρισίας και του εμπαιγμού!

Αδυνατώ να πιστέψω (όπως και κάθε έλλογος πολίτης) ότι οι κυβερνώντες δεν είχαν κατανοήσει ότι τα τέλη κυκλοφορίας που έχουν επιβάλει, είναι υψηλότατα, και πέραν κάθε λογικής....



Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν γνώριζαν ότι όσοι έχουν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας το κάνουν επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν καινούρια και όχι για την πλάκα τους.

Διαφωνώ με όσους ισχυρίζονται ότι οι αρμόδιοι υπουργοί χειρίσθηκαν ένα σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η πολιτική αυτοκινήτου με επιπολαιότητα .
Συμφωνώ μόνο κάτω από το πρίσμα της αναντίλεκτης χιουμοριστικής διάθεσης, κατά την οποία προφανώς ο υπουργός Οικονομίας νόμιζε ότι τουλάχιστον ένας στους δύο Έλληνες είναι ...συλλέκτης παλιών αυτοκινήτων....

Κατά την προεκλογική περίοδο το ΠαΣοΚ ήταν απολύτως σαφές σε ότι αφορά την πολιτική αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου συντονιστή, το ΠαΣοΚ ως κυβέρνηση θα εκλογίκευε το μέτρο της απόσυρσης ενώ θα συνέδεε τα τέλη κυκλοφορίας με τους ρύπους που εκπέμπουν τα οχήματα και όχι με την ηλικία τους.
Τελικά έπραξε ακριβώς τα αντίθετα. Αυτό το γνωρίζουμε πλέον όλοι μας !

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το ΠαΣοΚ αποφάσισε να ασκήσει την τέχνη της επικοινωνίας και να μη παράγει πολιτική.
Τα τέλη κυκλοφορίας ήταν μια άτοκη εκταμίευση του ιδρώτα των απλών πολιτών με σκοπό να συσσωρευτεί χρήμα στα κρατικά ταμεία, τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της διακυβέρνησης του ΠασοΚ ( γιατί το σχέδιο προβλέπει εκλογές στις αρχές του 2011.Ορίστε... σας δίνω και είδηση! ).

Τελικός σκοπός ήταν ( και είναι) να επιβάλουν υπέρογκους φόρους στα καύσιμα μέσα στο 2010 και μια μερική επιστροφή των τελών κυκλοφορίας του 2009 θα χρησιμοποιηθεί αφενός ως επικοινωνιακός εμπαιγμός και κατά δεύτερον θα χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό πυροτέχνημα εν` όψει των εκλογών στους πρώτους μήνες του 2011.

Το δακρύβρεχτο λοιπόν Mea culpa του κ. Γ. Παπανδρέου κατά την προχθεσινή συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανταλλαγή ευχών εν όψει του νέου έτους, στην πραγματικότητα ήταν ένας ...εμπαιγμός 4 Wheel Drive! Οι λόγοι …πολλοί!!

http://politis-gr.blogspot.com/2009/12/4-wheel-drive.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια