-->

Header Ads

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ»

Η Ενδιάμεση Συμφωνία που επικαλέστηκε (και έχει υπογράψει ο ίδιος στις 13-9-1995 σαν ΥΠΕΞ) δεν κάνει καμμία απολύτως αναφορά σε «γεωγραφικό προσδιορισμό»!

Να τι αναφέρει σχετικά το Άρθρο 5, παράγραφος 1:
1. The Parties agree to continue negotiations under the auspices of the Secretary-General of the United Nations pursuant to with a view to reaching agreement on the difference described in that resolution and in .» «1. Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 845 (1993), με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη διαφορά που περιγράφεται στο εν λόγω ψήφισμα και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 817 (1993)».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας την Τρίτη 27/10/2009 σε επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη θητεία του, σε λύση με «γεωγραφικό προσδιορισμό» για το όνομα των Σκοπίων, που σημαίνει λύση απαράδεκτης, Σύνθετης Ονομασίας…
Η ΔΗΛΩΣΗ
Η πλήρης δήλωση του Προέδρου έχει ως εξής:

«Απευθύνομαι ειδικά στην ηγεσία της γειτονικής ΠΓΔΜ για να εκφράσω τη βούληση της ελληνικής πλευράς, όπως αποτυπώνεται στην Ενδιάμεση Συμφωνία, να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της ονομασίας... Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων είναι η κόκκινη εθνική γραμμή που επιτρέπει στη γειτονική χώρα να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ευρωπαϊκές δομές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ας μην αυταπατώνται ότι η Ελλάδα θα υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση. Η Ελλάδα προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει».
ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η δήλωση του Προέδρου για «γεωγραφικό προσδιορισμό» στην ονομασία των Σκοπίων, προκαλεί τουλάχιστον σοβαρό προβληματισμό, αλλά και συναισθήματα πικρίας, επειδή:
Article 5
1. The Parties agree to continue negotiations under the auspices of the Secretary-General of the United Nations pursuant to Security Council resolution 845 (1993) with a view to reaching agreement on the difference described in that resolution and in Security Council resolution 817 (1993).
1. Η Ενδιάμεση Συμφωνία που επικαλέστηκε (και έχει υπογράψει ο ίδιος στις 13-9-1995 σαν ΥΠΕΞ) δεν κάνει καμμία απολύτως αναφορά σε «γεωγραφικό προσδιορισμό»!

Να τι αναφέρει σχετικά το Άρθρο 5, παράγραφος 1:
1. The Parties agree to continue negotiations under the auspices of the Secretary-General of the United Nations pursuant to with a view to reaching agreement on the difference described in that resolution and in .» «1. Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 845 (1993), με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη διαφορά που περιγράφεται στο εν λόγω ψήφισμα και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 817 (1993)».
Άρα πράγματι ο «γεωγραφικός προσδιορισμός» είναι εκτός Ενδιαμέσου Συμφωνίας!

2. Η λύση με «γεωγραφικό προσδιορισμό» σημαίνει λύση Σύνθετης Ονομασίας, όπου δηλαδή θα υπάρχει το Ελληνικό Όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό προσδιορισμό του τύπου «Βόρεια» ή «Άνω»! Λύση δηλαδή ατιμωτική, επικίνδυνη και ηθικά, εθνικά και ιστορικά απαράδεκτη!

3. Η «λύση» με «γεωγραφικό προσδιορισμό» είναι εφεύρημα πολιτικής υποχωρητικότητας της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΕΞ, που υιοθετείται και από τη νυν και δεν είναι η «εθνική πολιτική»!

4. Η βάφτιση αυτής της λύσης Εθνικής Υποχώρησης, σε «Εθνική κόκκινη γραμμή», είναι εφεύρημα της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΕΞ και δεν είναι η «εθνική γραμμή»!

5. Η αληθινή Εθνική Κόκκινη Γραμμή, είναι αυτή που χαράχτηκε ανεξίτηλα από τον Ελληνισμό στους αιώνες, ποτίστηκε με το αίμα των Μακεδόνων, τον θρυλικό Ένοπλο Μακεδονικό Αγώνα και τους Απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους, επισφραγίστηκε από τα Παλλαϊκά Εθνικά Συλλαλητήρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό, υπογράφηκε από το ιστορικό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13-4-1992, επιβλήθηκε στην Ε.Ε. (ΕΟΚ) στις 16-12-1991 στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ και στις 25-6-1992 στη Λισσαβώνα, στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Ηγετών, επιβεβαιώθηκε στην Πανεθνική Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης στις 9-12-2005, επαναδιακηρύχθηκε στο νέο κύκλο των πρόσφατων Συλλαλητηρίων Διαμαρτυρίας στην Οττάβα του Καναδά στις 27-10-2007, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 18-11-2007, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης στις 5-3-2008, στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στις 29-3-2008, στη Νέα Υόρκη, έξω από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στις 27-10-2008 και αποτυπώνεται διαρκώς στη δράση, τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, ενώ διατυμπανίζεται παγκόσμια με την περίφημη ακαταμάχητη Επιστολή 351 επιφανών Ακαδημαϊκών διεθνούς φήμης και κύρους, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στις 18-5-2009!
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ»
Η ΑΛΗΘΙΝΗ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ. Υπενθυμίζουμε:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Ανακοινωθέν Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών,
δια του Πρέσβεως Πέτρου Μολυβιάτη, 13/4/1992
«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων
μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991,
με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού
δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”»!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Επιστολή προς Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, 23/4/1992
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και de facto) εφόσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι, στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δήλωση με λυγμούς, Αεροδρόμιο Μακεδονία, 28/4/1992
«Να καταλάβουν επιτέλους, ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία!
Και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική»!

ασυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Μακεδονία, 28 Οκτωβρίου 2009 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.