ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Eξέγερση μεταναστών στη Νότιο Ιταλία



ξέγερση μεταναστών στη Νότια Ιταλία, όπου στην κωμόπολη Ροζάρνο της Καλαβρίας την περασμένη Πέμπτη τρεις Ιταλοί που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν αλλοδαπό εργάτη.

Ακολούθησε εξέγερση των μεταναστών που εργάζονται στις γεωργικές εκτάσεις της περιοχής: έκαψαν αυτοκίνητα, απείλησαν με ξύλινα δοκάρια πολλούς επιβάτες, κατέστρεψαν προσόψεις σπιτιών. Οι ντόπιοι κατέλαβαν το δημαρχείο και έστησαν μπλόκα, ζητώντας να απομακρυνθούν οι μετανάστες. Η αστυνομία παρενέβη για να προσπαθήσει να ελέγξει την κατάσταση, αλλά οι τραυματίες (ξένοι, Ιταλοί και όργανα της τάξης) στις συμπλοκές της περασμένης νύχτας, ξεπέρασαν τους εξήντα.

Σήμερα το απόγευμα, στην πόλη Τζόγια Τάουρο στην Καλαβρία σημειώθηκε νέα επίθεση, με πετροβολισμό, κατά μετανάστη.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο απομακρύνθηκαν από την περιοχή του Ροζάρνο, τουλάχιστον τριακόσιοι αλλοδαποί, οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε κέντρα πρώτης υποδοχής της περιφέρειας που ανήκουν και στην Καθολική Εκκλησία. Τόσο οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων όσο και της αστυνομίας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να διαταχθούν απελάσεις για τους ξένους εργαζόμενους που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής.
9/1/10


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια