ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΤΙ δεν λέει ο Κον Μπετίντ

Οι φετιχιστές της κοινοβουλευτικής ξιφασκίας
http://resaltomag.blogspot.com/

Οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα. Και αυτό γιατί εξαπατούν επικαλύπτοντας και αποκρύβοντας την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή την πραγματική αλήθεια.
Τέτοιες «αλήθειες» τυπικές, δηλαδή της τυπικής λογική είναι αυτές του Κον Μπετίντ. Γι’ αυτό είναι τόσο εύκολα κατανοητές και ευκολοχώνευτες, σχεδόν αυτονόητες και φυσικά προκαλούν μεγάλη εντύπωση.
Είναι σημαντικές, βεβαίως και αυτές οι τυπικές αλήθειες για να ξετυλίξεις το κουβάρι και να φτάσεις στην «ψυχή» των πραγμάτων στην ουσιαστική αλήθεια.

Ο κοινοβουλευτικός, όμως, κρετινισμός δεν ασχολείται ποτέ με την ΟΥΣΙΑ. Μένει στην επιφάνεια και στους τύπους του εντυπωσιασμού. Και αυτό διότι έχει αυτονομήσει και φετιχοποιήσει την κοινοβουλευτική ξιφασκία. Έχει δηλαδή ανυψώσει το «ντεκόρ» της απάτης και του ψεύδους του εκλογικού παιχνιδιού σε πρωτογενή, καθοριστικό και αυτόνομο παράγοντα της εξέλιξης και των αποφάσεων.

Αυτός ο φετιχισμός της κοινοβουλευτικής ξιφομαχίας δεν μπορεί να κατανοήσει ή σκόπιμα δεν κατανοεί ότι τα κέντρα των αποφάσεων βρίσκονται αλλού και ότι τα κοινοβούλια, τα καθεστωτικά κόμματα και οι πολιτικοί αποτελούν το τσόφλι του καρυδιού και όχι τον καρπό.

Πολύ σωστά λοιπόν αυτά που λέει ο Κον Μπετίντ, συγκλονιστικά ομολογουμένως.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ δεν γίνονται αυτά τα τόσο απλά και αυτονόητα δεν εξηγεί.

Ποιες δυνάμεις είναι εκείνες που οδηγούν τα πράγματα στους παραλογισμούς που καταγγέλλει και ΓΙΑΤΙ το κάνουν, έτσι από διαστροφή;

Η Χώρα του γιατί ενεργεί έτσι; Επειδή η Μέρκελ δεν κατανοεί τις απλές αλήθειες;

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ΓΙΑΤΙ ακολουθούν τις «διαταγές» της καταστροφής της Ελλάδας;

Μήπως, με βάση την τυπική λογική και την αλήθεια της δεν έχουν άλλες πιο συμφέρουσες επιλογές: Από άρνηση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ, μέχρι δανεισμούς από άλλες χώρες (Ρωσία, Κίνα, κ.λπ) ή βοήθειες, ακόμα και παραγωγικές, από τις χώρες αυτές, και πολλά άλλα.

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση οδήγησε την Ελλάδα στο μονόδρομο της καταστροφής και της υποταγής στις ΗΠΑ;

ΓΙΑΤΙ τα ελληνικά κόμματα σέρνονται πίσω από αυτό το άρμα της κατοχής, απλώς αναθεματίζοντας τα διαχειριστικά «λάθη» της κυβέρνησης;

Αυτά και πάρα πολλά άλλα δεν μας εξηγούν αυτές οι βροντερές «αλήθειες» του ρήτορα του Γαλλικού Μάη.

Συνοπτικά επικαλύπτει και αποκρύπτει:

Ότι η ίδια η χώρα του είναι ο ηγεμονικός ιμπεριαλισμός της Ευρώπης και μέσα σε αυτή την κρίση, για τη δική της σωτηρία και τα υπερκέρδη του γερμανικού πλανητικού κεφαλαίου, βγάζει από τη μύγα ξύγκι, οδηγεί την Ελλάδα στην τοκογλυφική υπερχρέωση και στη χρεοκοπία.

Το ίδιο θα κάνει και γα τις άλλες αδύνατες καπιταλιστικές χώρες του Νότου.

Η καπιταλιστική κρίση κλαδεύει βάρβαρα τα αδύνατα κλαδιά και ισχυροποιεί τα δυνατά ιμπεριαλιστικά κλαδιά, μέσα στον ανελέητο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία και ακολούθως η Γαλλία φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους αδύνατους, τους εξοντώνουν αμείλικτα για να διατηρήσουν τα υπερκέρδη τους, να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο και να τις υποτάξουν ολοκληρωτικά.

Στο βωμό αυτής της ανταγωνιστικής ιμπεριαλιστικής Πανούκλας θυσιάζονται, σαν Ιφιγένειες, όλα τα αδύνατα και δορυφορικά καπιταλιστικά κράτη.

Το ίδιο θα «θυσιαστεί» και το ευρώ γιατί και αυτή η «θυσία» θα επιφέρει κέρδη στους ιμπεριαλιστικούς κολοσσούς, ιδιαίτερα στη Γερμανία, πολύ περισσότερα από αυτά που κέρδισαν με την καθιέρωση αυτού του τεχνητού νομίσματος…

ΟΛΑ αυτά τα αποκρύβουν οι «αλήθειες» του Κον Μπετίντ!!!

Επίσης αποκρύπτει και τούτο: ότι η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εκτελεί τις διαταγές των ΗΠΑ, για διάλυση της Ελλάδας και την κατοχή της.

Συνειδητά έπραξε και έφτασε εδώ. Είναι ολοκληρωτικά εξαρτημένη κυβέρνηση από τα ιμπεριαλιστικά διεθνή κέντρα, μια δωσίλογη κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Αν είχε και ίχνος ανεξαρτησίας και εθνικής υπόστασης θα μπορούσε, έστω και μέσα στο ασφυκτικό ιμπεριαλιστικό πλέγμα να πράξει διαφορετικά. Πολλές ήταν οι επιλογές για μια άλλη κοινωνικά και εθνικά συμφέρουσα πολιτική ΚΑΙ μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια…

Ο Παπανδρέου υπέγραψε την ΚΑΤΟΧΗ και την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας…

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Οι πάλαι ποτέ σχεδιαστές των κρατών-εθνών, διαπίστωσαν ότι τα δημιουργηθέντα "κράτη εν Κράτος" ήταν ένας λάθος σχεδιασμός. Τώρα αποφάσισαν να φτιάξουν το "Κράτος εν Κράτος", με την έννοια ότι αυτό το Κράτος επανασχεδιάστηκε με βάση την ανανεωμένη Νέα Γιάλτα. Η πρώτη είχε διάρκεια πενήντα χρόνων και τερμάτισε με την ένδοξη πτώση του τείχους του Βερολίνου και του παραπετάσματος εκ σιδήρου.

    Έχουμε λοιπόν και πάλι τη μοιρασιά του Κόσμου σε "φέτες" με προσυμφωνημένη την παρουσία εντάσεων, διενέξεων και άλλου είδους "φαγωμάρες", στα δορυφορικά υπερόρια - σχηματικά αυτό - μικρά, άλλοτε, κράτη. Το "Κράτος εν Κράτος" πρέπει να λύνει τα οικονομικά του προβλήματα. Εκεί στους "υπερόριους" θα ακούγωνται οι φωνές του κ. Κον Μπεντίτ ή της κας. Κανέλλη σε μας. Όχημα τους είναι οι λέξεις, όπως : Ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια ή ανεξατησία, και ενίοτε η αλήθεια. Αυτή με τις μισές αλήθειες. Ολόκληρη η αλήθεια δεν θα λέγεται ποτέ, όπως λόγου χάριν, ότι η ενωμένη Ευρώπη φτιάχτηκε με σοσιαλιστικές προδιαγραφές από τους φορείς του Κεφαλαίου. Ο ευρωπαίος πολίτης έχει τη "φινέτσα" του σοσιαλιστή σε υπόστρωμα πλουτοκράτη : φρόνημα ή πνεύμα, το οποίο άλλοι δέχονται και έτεροι απορρίπτουν.

    Αν αυτό έχει ή δεν έχει σημασία, δεν μας αφορά και πουθενά δεν οδηγεί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλλέξει τις φιλοσοφικές τοποθετήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε