ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ρηγίλλης πρέπει να στείλει λουλούδια στη Ντόρα


Μια αποκλειστική συνομιλία του Αδέξιου Δεξιού με την Ντόρα Μπακογιάννη

Η κυρία Μπακογιάννη … ξαναβγήκε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (το συγκρότημα του οποίου κάποτε ο Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει χαμαιτυπείο) για να μας πει τις γνωστές κοινοτυπίες της. Προφανώς δεν της …έφτασε ο χρόνος που της αφιέρωσε τη Δευτέρα ο κ. Χατζηνικολάου, (και την Κυριακή στη Realnews) ούτε αυτός που της παραχώρησε η κ. Τρέμη στο δελτίο του MEGA. Nα έλεγε τουλάχιστον και τίποτα καινούργιο;..

Πήρα,λοιπόν, την ανακοίνωση του ΣΚΑΙ και είπα να κάνω ένα διάλογο μαζί της, καθότι δεν θα συνδιαλεγόταν ποτέ μ’ έναν Αδέξιο Δεξιό, αυτή η φιλελεύθερη:


1. «
Η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε, ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού χώρου, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον.
«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πολιτικός χώρος με νέες ιδέες, φιλελεύθερες, και όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Είπε κάτι που δεν ξέραμε και αγνοούσαμε; Η κ. Μπακογιάννη θέλει να μας πει ότι όλα αυτά τα χρόνια υπερασπιζόταν φιλελεύθερες ιδέες και η Ν.Δ. λαϊκίστικες; Μπορεί να μας πει μια φιλελεύθερη πρόταση που κατέθεσε; Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, εκτός από την …ελεύθερη απόδραση του κ. Καραβέλα.

2. Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η μάχη για τις ιδέες σου και όχι η διάσπαση της ΝΔ, δεν είμαι εγώ αυτή που θα πει σε κάποιον τι θα κάνει».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Δηλαδή μέχρι τώρα η κ. Μπακογιάννη δεν έδινε μάχη για τις ιδέες της; Και οι ιδέες της ήταν υπεράνω της Ν.Δ; Αν ήταν υπεράνω γιατί τόσα χρόνια παρέμεινε εντός Ν.Δ.; Μήπως επειδή ο χώρος αυτός από …γραμματέα του Μητσοτάκη, την έκανε βουλευτή, υπουργό και δήμαρχο;

3. Για την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ του μηχανισμού στήριξης η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «ήταν επιλογή μου να ψηφίσω με βάση τη συνείδηση μου. Υπάρχουν κάποιες ψηφοφορίες που θες να κάνεις το συνταγματικό σου δικαίωμα και καθήκον. Ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην κοινοβουλευτική μου καριέρα».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Ώστε, λοιπόν, κα. Μπακογιάννη η παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ ,ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην κοινοβουλευτική σας καριέρα! Ελπίζω να το λέτε αυτό και στους μελλοντικούς σας ψηφοφόρους!

4. Αναφερόμενη στις επαφές του κ. Σαμαρά με τα κόμματα της Αριστεράς, τόνισε ότι «το να έχει κάποιος επαφές με την Αριστερά δεν είναι κακό, αλλά να ακολουθείς την ίδια γραμμή με την Αριστερά, αυτό είναι αδιανόητο».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Κυρία Μπακογιάννη, ξεχνάτε ότι ο πατέρας σας έκανε Κυβέρνηση με την Αριστερά; Κυβερνούσε με τον κ. Φλωράκη; Η μητέρα σας τους φίλευε ντολμαδάκια και γαμοπίλαφο! Έλεος πια!

5. Όσον αφορά τη διαγραφή της είπε ότι «ο κ. Σαμαράς διέγραψε έναν βουλευτή που πήρε 40% στην εσωκομματική ψηφοφορία για την προεδρία, που εξέφραζε μια τάση στη ΝΔ που μπορεί να μην ήταν πλειοψηφούσα, αλλά πάντως δεν ήταν 10%. Από την ώρα που η ΝΔ παύει να είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα γίνεται κόμμα με σκληρή αρχηγική γραμμή».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Κυρία Μπακογιάννη, θυμάστε πόσες διαγραφές έκανε ο κ. Μητσοτάκης όταν έγινε αρχηγός της Ν.Δ.; Θέλετε να ανατρέξω στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εκείνης της εποχής; Να βρω τις δηλώσεις σας; Ο πατέρας σας μάλιστα έκανε και …προληπτικές διαγραφές! Κάτι ξέρουμε και εμείς! Και κάτι ακόμα: Άλλο πολυσυλλεκτικό κόμμα και άλλο κόμμα σκορποχώρι!

6. Η υπουργός πρόσθεσε ότι «στη ΝΔ υπήρχαν δύο δυνάμεις: Του εκσυγχρονισμού και του κρατισμού. Επικράτησαν οι δυνάμεις του κρατισμού. Ήθελα να πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής ανήκε στην πρώτη», προσθέτοντας ότι και «εγώ περιμένω να μιλήσει ο Καραμανλής».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Εσείς κυρία Μπακογιάννη, με ποιες δυνάμεις είσθε; Με αυτές του εκσυγχρονισμού; Και πού δώσατε το παράδειγμά σας; Με την οικογενειοκρατία που υπήρχε στο υπουργείο σας; Με το έργο σας στο Δήμο της Αθήνας, το οποίο αφήσατε μισό για να γίνετε υπουργός; Μήπως με την εκσυγχρονιστική πολιτική τύπου ….Παντσαβόλτα, που ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης; Και πότε το καταλάβατε ότι ο Καραμανλής ανήκε στους κρατιστές;

Και το δακρύβρεχτο:
7.
« Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα προσωπικώς και άλλαξα και εγώ από τη διακυβέρνηση της ΝΔ ήταν η μέριμνα για το συμφέρον του λαού, και γι΄ αυτό προέταξα στη βουλή το συμφέρον της Ελλάδας, και όχι το κομματικό».

Ο Αδέξιος, απαντά:

Το προσωπικό σας συμφέρον προτάξατε κυρία Μπακογιάννη. Αυτό είναι και η αδυναμία σας να παραδεχθείτε ότι χάσατε πανηγυρικά από τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Αυτό σας πονάει. Όλα τ’ άλλα πασπαλισμένα με μεγαλοστομίες είναι πομφόλυγες!


Και μια αδέξια πολιτική συμβουλή:
Νομίζετε ότι αυτές οι σχεδόν καθημερινές σας εμφανίσεις στην τηλεόραση σας κάνουν καλό;

Έτσι που το πάτε σας βλέπω και κριτή σε κανένα τηλεπαιχνίδι!

Δεν σας είπε κανένας ότι καμιά φορά η σιωπή είναι χρυσός;

Κατά τα άλλα, δεν ξέρω πώς αντιδρά η Ρηγίλλη σ’ όλα αυτά:

Μια καλή ιδέα θα ήταν πάντως να συμβληθούν μ’ ένα λουλουδάδικο (τι θυμήθηκα ο αχρείος; Η κυρία Μπακογιάννη στην παντοδυναμία της επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, είχε στείλει έναν ιδιοκτήτη ανθοπωλείου Πρόεδρο στην ΕΡΤ!) και κάθε φορά που η κα. Μπακογιάννη εμφανίζεται στην τηλεόραση να της στέλνουν μια ωραιότατη ανθοδέσμη για τις υπηρεσίες που προσφέρει…..

Αδέξιος Δεξιός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια