ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δικαίωση Σαμαρά για το μνημόνιο.


Του Γιώργου Κύρτσου.
Ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία, δεν μπορούμε να δεχθούμε την αυτοκατάργηση της δημοκρατίας. Η αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών είναι αναγκαία για να γίνει πιο αποτελεσματική η δύσκολη οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι φορολογούμενοι μπορούν να δεχθούν τις μεγάλες θυσίες εάν πειστούν ότι είναι για το κοινό καλό και πως συμμετέχουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
Τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»....
από κάποιους τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την πολιτική κηδεμονία, μάλιστα, της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ, θίγουν δημοκρατικές και πατριωτικές ευαισθησίες. Όλοι θέλουμε να βγούμε από την κρίση, αλλά στη βάση της εφαρμογής ενός ρεαλιστικού οικονομικού προγράμματος, χωρίς την απεμπόληση βασικών πολιτικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και χωρίς το διαρκή εξευτελισμό που συνδέεται με τις διαδικασίες-εξπρές που προσπαθεί να επιβάλει μέσω μνημονίου η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Θεωρούμε απόλυτη την ηθική και πολιτική δικαίωση του κ. Σαμαρά για το «όχι» που είπε στο μνημόνιο. Δεν είναι μόνο θέμα σωστής αξιολόγησης της οικονομικής προοπτικής που συνδέεται με τα ισοπεδωτικά μέτρα του μνημονίου αλλά και ζήτημα δημοκρατικής ευαισθησίας και πατριωτικής συνέπειας.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος προσφέρει μεγάλη πολιτική υπηρεσία στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στο δημοκρατικό σύστημα προσυπογράφοντας τη θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν να περάσουν τα δύσκολα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό από τη Βουλή.
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=75249

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια