ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Βρετανικές αντιδράσεις για τυχόν ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron βρίσκεται στη Τουρκία, πραγματοποιώντας επίσκεψη με σκοπό τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών. Πολλοί Βρετανοί θεωρούν πως η κίνηση αυτή έχει να κάνει και με την επιθυμία του  Cameron να μπει η Τουρκία στην ΕΕ.
Και μόνο η ιδέα μια τουρκικής συμμετοχής στην ΕΕ, προκαλεί αλλεργία στους συντηρητικούς Torys με τον συντηρητικό βουλευτή Roger Helmer να επιμένει πως «Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν θα ανεχτούν την είσοδο της Τουρκίας στην ένωση…


 ούτε και οι άλλες χώρες της ΕΕ».
Ο ισχυρισμός τους είναι πως η ισλαμική αυτή χώρα δεν παρουσιάζει καλή συμπεριφορά όσον αφορά τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Βέβαια, ο ισχυρισμός αυτός δεν λαμβάνει υπόψη το επαναστατικό κοσμικό κίνημα που παλεύει να επικρατήσει στη Τουρκία, καθώς και το γεγονός πως μόνο η είσοδός της στην ΕΕ μπορεί να αναγκάσει τη Τουρκία να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Και κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιο σημαντικό από το διατηρηθεί πάση θυσία η «χριστιανική» και «λευκή» κυριαρχία στην ΕΕ, που παραμένει το πραγματικό κίνητρο όσων αντιτίθενται στην ένταξη  της Τουρκίας.
The Nation
http://www.antinews.gr/?p=55292

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια