ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ποιοι έβγαλαν «χοντρά» λεφτά;


http://www.antinews.gr/
Το γεγονός ότι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν υπήρχαν πολλοί «αλογομούρηδες’, κοινώς παίκτες του Χρηματιστηρίου, είναι γνωστό από τις ιστορικές εκείνες ημέρες της Σοφοκλέους. Κάποιοι έπαιζαν, κέρδιζαν και πλούτιζαν αφού είχαν εσωτερική πληροφόρηση.
Ότι θα συνεχίζονταν τα “πράσινα” παιχνίδια και τις ημέρες αυτές της… διαφάνειας και της ηθικότητας δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν το περιμέναμε.


Δεν είμαστε δικαστές, ούτε μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιους χωρίς χαρτιά. Ωστόσο, δεν σας παραξενεύει όλη αυτή η υπόθεση με την Πειραιώς και την ανακοίνωσης πρότασης για ΤΤ και ΑΤΕ;
Από την Τετάρτη το βράδυ υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι τρέχει στον τραπεζικό κλάδο.
Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τη Βουλή έδινε στην ουσία εντολή στις τράπεζες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. “Είναι επείγον να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες. Χρειαζόμαστε λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες” είπε από το βήμα της Βουλής.
Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών στη σημερινή ανακοίνωσή του λέει ότι η πρόταση Σάλλα είχε κατατεθεί από την Τετάρτη στο υπουργείο, την γνώριζαν δηλαδή αρκετοί.
Λοιπόν, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε σήμερα 21% και συνολικά από χθες 23%. Η Πειραιώς συνολικά ανέβηκε στο χρηματιστήριο γύρω στο 13% ενώ η ΑΤΕ πήρε 6,5%.
Αν λοιπόν κάποιος που γνώριζε ότι κάτι θα ανακοινωθεί από την Τετάρτη το βράδυ και “έσπρωξε” καμιά 500αριά χιλιάδες ευρώ στα τρία αυτά χαρτιά σήμερα μετράει τα κέρδη του και περιμένει.
Τυχαίο; Δε νομίζω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια