-->

Header Ads

Ιστορία επιτυχίας! ...Και το χρεός ανεβαίνει..κι ανεβαίνει..στο 174,1% το α΄τριμηνο !

Στο 174,1% του ΑΕΠ το χρέος το α’τρίμηνο Tο πρώτο τρίμηνο του 2014 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,6% και η Πορτογαλία με 132,9%,

Ειδικότερα, στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος εμφανίζεται μειωμένο κατά 1%. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013, όμως, παρουσιάζεται αύξηση κατά 13,5%, καθώς η χώρα επιβαρύνθηκε με τα κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών.
Από τα ίδια στοιχεία, που μεταδίδει το ΑΠΕ, προκύπτει ακόμη ότι επί του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,6% και η Πορτογαλία με 132,9%, ενώ το χαμηλότερο χρέος είχε η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 20,3% και το Λουξεμβούργο με 22,8%.
Παράλληλα, πάντα το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρατηρήθηκε αύξηση του χρέους σε τριμηνιαία βάση στην ευρωζώνη από 92,7% σε 93,9%, αλλά και στην ΕΕ από 87,2% σε 88%.

HellasForce
Ποιόν λέτε να προσέλαβε η ΤτΕ για τα “κόκκινα” δάνεια;


Μα και πάλι την Blackrock
Η Τράπεζα της Ελλάδας προσέλαβε την Blackrock να εκπονήσει μελέτη με την οποία θα περιγράφει την εικόνα των κόκκινων δανείων στις ελληνικές τράπεζες.
Μάλιστα, λέγεται ότι αυτή η μελέτη θα δίνει και προτάσεις για τη διευθέτησή τους.
Να δούμε αν αυτή η μελέτη θα δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς οι δυο περιβόητες εκθέσεις της για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένουν κλειδωμένες στο συρτάρι του διοικητή της ΤτΕ.
Δεν πρέπει να μάθει ο κόσμος κάποια στιγμή με ποιά στοιχεία άλλαξε όλος ο τραπεζικός χάρτης της χώρας και γιατί δόθηκαν τόσα δις στις τράπεζες, χρήματα που πληρώνει ο ίδιος ο λαός;
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.