ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ουάσιγκτον: Τιμή στη Θεσσαλονίκη, κόσμημα των αιώνων

Ουάσιγκτον: Τιμή στη Θεσσαλονίκη, κόσμημα των αιώνων
Αφιερωμένη στη Μακεδονία και ειδικότερα στη "Θεσσαλονίκη, Κόσμημα των Αιώνων" ήταν η ετήσια επίσημη εκδήλωση της Εθνικής Όπερας της Ουάσιγκτον, στην οποία προβλήθηκε η ιστορία και ο πολιτισμός της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Κογκρέσου, επιχειρηματίες, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι, ενώ παράλληλα προβλήθηκε στην "Ουάσιγκτον Ποστ" με την επισήμανση ότι εκεί εορτάσθηκε η Μακεδονία που βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε εκτενές μήνυμά της που μεταδόθηκε σε γιγαντοοθόνη, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ευχαρίστησε την όπερα της Ουάσιγκτον, η οποία τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σπουδαίου τενόρου Πλάθιντο Ντομίγκο για την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης. Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των Ελλήνων.
"Πάντα στο κέντρο όλων των σημαντικών ιστορικών εξελίξεων των Βαλκανίων, η Θεσσαλονίκη αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οικονομικό, βιομηχανικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων", υπογράμμισε για να καταλήξει μιλώντας για μια πολυπολιτισμική πόλη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ευημέρησαν και συνυπήρξαν ειρηνικά, ενώ "για τουλάχιστον δύο αιώνες η Θεσσαλονίκη είχε τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στον κόσμο".
Στην ομιλία του, ο έλληνας πρέσβης κ. Μαλλιάς ανέγνωσε τον όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασσυρία (324 π.Χ.), μνημείο ειρήνης, αδελφοσύνης και ενότητας των λαών. Η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα είχε διακοσμηθεί με απεικονίσεις του άστρου της Βεργίνας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και με φωτογραφίες του Λευκού Πύργου.
Στους προσκεκλημένους αναμνηστικά και ενημερωτικά έντυπα για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, προσφορά του δημάρχου της πόλης και ελληνικών εταιρειών.

παρμένο από εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια