ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Κοσμικό» ρεπορτάζ για την Ζήμενς

Ή “όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…”
Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2006, στο ξενοδοχείο «Μοντάνα» του Καρπενησίου διανυκτέρευσε ο τότε επικεφαλής της Ζημενς Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, προκειμένου την επομένη να παραβρεθεί στο γάμο του Κωστή Μπακογιάννη, στο χωριό Νόστιμο Ευρυτανίας. Πληρώθηκαν γι αυτό 371,70 ευρώ (βλέπε απόδειξη). Είχε μεταβεί εκεί με ελικόπτερο εκεί, που το πιθανότερο, επίσης πλήρωσε η Ζημενς. Δημόσιες σχέσεις του γερμανικού κολοσσού, θα πει κανείς, με την ισχυρότερη πολιτική οικογένεια της Ελλάδας.

Εξάλλου, είναι γνωστές οι διαχρονικά πολύ στενές σχέσεις που διατηρούσε ο επίτιμος με τη Γερμανία. Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, όποια πέτρα της Ζημενς και να σηκώσει κανείς, κάποιο πρόσωπο της «Αγίας οικογένειας» βρίσκει από κάτω.

Και δεν είναι μόνο τα «δωράκια» της Ζήμενς προς τον Κυριάκο για το γραφείο του ή τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (τι τα ήθελε άραγε τέτοια τηλεφωνικά κέντρα που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες μονάδες, όπως ξενοδοχεία;). Εδώ βλέπουμε ότι μέχρι και δωρεές στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη, έκανε ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος μάλιστα φωτογραφιζόταν μαζί του.

Και βέβαια, ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ήθελε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια εκδήλωση που ο πρώην αρχιεπίσκοπος, Χριστόδουλος παρασημοφορούσε με τον σταυρό του Αγίου Νεκταρίου τον άλλοτε επικεφαλής της Ζημενς Γερμανίας, Φον Πίρερ (βλέπε φωτογραφία). Εκεί βεβαίως, ήταν και ο κ. Χριστοφοράκος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της συζύγου του, Μαρέεβα Γκραμπόφσκι.

Και μια ακόμη «σύμπτωση»: Στην Τήνο, όπου Χριστοφοράκος και οικογένεια Δενδρινού, αγόραζαν οικόπεδα, στην ίδια περιοχή, αγόρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το εξοχικό λέγεται ότι πέρασε τώρα στην κυριότητα της πρώην συζύγου του βουλευτή της ΝΔ.

Ενδιαφέρον επίσης, παρουσιάζει και η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της Ζημενς για τα 100 χρόνια της, στο Μέγαρο Μουσικής το 2001 (βλέπε φωτογραφία με Χριστοφοράκο κατηγορούμενο τώρα για το σκάνδαλο).

δείτε εδώ με περισσότερα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια