ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Έλληνες στην άλλη άκρη του κόσμου


Ιδρύθηκε πριν μερικούς μήνες η πιο απομακρυσμένη από την πατρίδα ελληνική κοινότητα. Εδρα της κοινότητας το Πούντα Αρένας, η πρωτεύουσα της Παταγονίας της Χιλής, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 15.000 χιλιόμετρα από την Αθήνα.Προτεραιότητα της κοινότητας είναι να καταγραφούν οι ιστορίες της κάθε οικογένειας, όσο ακόμη υπάρχουν οι πληροφορίες από τους παππούδες.

"Κάθε φαμίλια έχει τη δική της ιστορία, η οποία κρύβει και έναν Οδυσσέα. Οι πρώτοι Ελληνες που έφτασαν εδώ χρονολογούνται από το 1890. Οι περισσότεροι παππούδες μας και γιαγιάδες μας πέρασαν μια ολόκληρη Οδύσσεια μέχρι φτάσουν εδώ. Αυτή η ιστορία δεν πρέπει να χαθεί. Εκεί είναι οι ρίζες μας, το είναι μας και το μέλλον μας", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, Έλενα Μπουρνάς Βάσκεζ.

Στην κοινότητα οι περισσότεροι είναι Ελληνες τρίτης γενιάς. Από τα 41 μέλη, μόνο επτά μιλούν ελληνικά. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή υπάρχουν άλλοι πέντε Ελληνες, ενώ στο καταστατικό της κοινότητας προβλέπεται ότι μπορούν να γραφτούν και φιλέλληνες οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τριψήφιο αριθμό στα εγγεγραμμένα μέλη.

"Οσοι νομίζουν ότι στο τέλος του κόσμου δεν υπάρχουν Ελληνες, κάνουν λάθος. Είμαστε πολλοί. Γι΄αυτό αποφασίσαμε με την βοήθεια της ελληνικής πρεσβείας στη Χιλή και με το ΣΑΕ να κάνουμε τη δική μας ελληνική κοινότητα", είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Πούντα Αρένας.

διαβάστε την συνέχεια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια