-->

Header Ads

Δεν κρατιέται ο πρόεδρος Γιώργος ......


Θα πέφτει απ' το ποδήλατο χωρίς άγχος

Ο Γιώργος δεν κρατιέται... Θέλει να τελειώνει με το πολιτικό παιχνίδι και να εκλεγεί πρωθυπουργός. Έτσι, για να χαρεί και η μητέρα του. Να γίνει ο τρίτος πρωθυπουργός από τον Οίκο των Παπανδρέου. Ο παππούς ήταν Βρετανός υπήκοος, ο πατέρας Αμερικανός, ο Γιώργος american citizen. Φυσικά, η σπουδή του Γιώργου δεν έχει σε τίποτα να κάνει με ενδεχόμενη πρεμούρα να κυβερνήσει. Να ανέβει στον αγαπημένο του διάδρομο, εκεί στη Νέα Ερυθραία, θέλει το παιδί της Αλλαγής. Να μπορεί να κάνει την αεροβική γυμναστική του, χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει από τον διάδρομο. Και φυσικά, να μπορεί να κάνει ποδήλατο. Και να πέφτει από το ποδήλατο, χωρίς να επηρεαστεί η πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, στο ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο τον χρειάζονται για να κερδίσει τις εκλογές. Μετά θα αναλάβει ο... κ. Γιώργος. Της Αττικής Οδού. Του Μετρό. Ο εργολάβος-κατασκευαστής-εκδότης, στην εφημερίδα του οποίου ακόμη και σήμερα ως πρωθυπουργός αναγράφεται ο αγαπημένος του Κώστας Σημίτης.

Να του στείλουν τα κοινόχρηστα

Η ρητορική δεινότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη, προφανώς και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά όταν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θυμάται τη δημοσιογραφική πτυχή του χαρακτήρα του, και αρχίζει να μοιράζει... παραπολιτικά. Ένας τρόπος υπάρχει για να αντιμετωπιστεί ο Καρατζαφέρης. Και αυτός είναι να παίξει κανείς με τους δικούς του όρους. Για πολυκατοικία δεν μιλάει; Έξωση στον κύριο. Να μην φανεί ότι φεύγει μόνος του, αλλά ότι τον διώχνει ο διαχειριστής, που είναι το εκλογικό ακροατήριο της κεντροδεξιάς. Και να μην φύγει χωρίς αποζημίωση, αλλά να του στείλουν μαζί με τα κοινόχρηστα τους Βατοπεδινούς, τον Παυλίδη και όλους εκείνους που ο Καραμανλής θα ήθελε να έχει εκτελέσει, όσο ήταν ακόμη καιρός.

Για το bachelor της Ευγενίας

Όχι ένα αλλά δυο στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών θα δημιουργήσει η Κυβέρνηση κοντά στην Αττική. Θετική η πρωτοβουλία, που λογικά θα περιορίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο λεκανοπέδιο. Πολιτικά ωστόσο, η Κυβέρνηση ελέγχεται για την απόφασή της. Την ώρα που ο Ευάγγελος Αντώναρος διαρρηγνύει τα ιμάτια του και κατηγορεί τον Γιώργο Καρατζαφέρη για απόπειρα αποστασίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως αρμόδιος Υπουργός για τη μετανάστευση και την ασφάλεια, δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης κοντά στην Αττική, ώστε να μπορεί να διαλέξει ο Άδωνις Γεωργιάδης τους πρόσφυγες εκείνους που θα συμμετάσχουν στο bachelor του γάμου του. Όχι το δικό του bachelor, αλλά της Ευγενίας Μανωλίδου...

Να πούμε και τι έγινε πριν;

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης βρήκε χρόνο σε κάποιο από τα διαλείμματα των αγώνων τένις που δίνει με γνωστούς τηλεοπτικούς σταρ, και έγραψε βιβλίο. Ο τίτλος του; «Μετά την κρίση». Λογικό. Τεχνοκράτης καριέρας ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, ποτέ δεν εξήγησε πειστικά γιατί εγκατέλειψε αυτή την ιδιότητα και ασχολήθηκε με την πολιτική. Και ο ίδιος έχασε, και η Νέα Δημοκρατία, και κυρίως όλοι εμείς οι πολίτες-καταναλωτές. Ακόμη και σήμερα όμως, ο Γιώργος Αλογοσκούφης δεν έχει προχωρήσει στην αυτοκριτική του. Φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι μιλάει forward, για το μετά την κρίση, χωρίς να αναφέρεται στο πριν. Στο πως φτάσαμε ως εδώ, δηλαδή. Ίσως γιατί ως ο τότε αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας, φέρει βαρύτατες και ιστορικές ευθύνες.

Ευτυχώς, υπάρχει και η Λούκα

Την ώρα που διαμορφώνεται ένα σκηνικό επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, υπάρχουν και αισιόδοξες, μεμονωμένες στιγμές, που επαναφέρουν στην Ελλάδα την ελπίδα ότι... δεν θα ζήσουμε να δούμε τον Γιώργο πρωθυπουργό. Ένα τέτοιο ισχυρό όπλο είναι η Λούκα Κατσέλη. Με διαχρονικές αντοχές ως προς τον... ανθρωποδιώκτη που προκαλεί σε όσους την ακούν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σύζυγος του Γεράσιμου Αρσένη απαιτεί να είναι το πολιτικό πρόσωπο που θα διαχειριστεί τις τύχες της ελληνικής οικονομίας, εφόσον το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση. Με τη Λούκα ΥΠΟΙΟ πάντως, είναι δεδομένο ότι... η κρίση θα το βάλει στα πόδια.

Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Αλέκο Αλαβάνο, όχι όμως και ότι ο νυν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει αστική ευγένεια. Διαθέτει. Γι' αυτό και τις τελευταίες ημέρες, δεν έχει βγάλει μιλιά για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, και το απίστευτο πολιτικό ρεζιλίκι που υπέστη ο Συνασπισμός, ως αποτέλεσμα της παιδικής χαράς του Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπων παιδιών με τις κουκούλες. Ο Αλέκος είναι έμπειρος. Και αν ο Τσίπρας ήταν έξυπνος, θα είχε καταλάβει ποιο είναι το νόημα της... αφωνίας του Αλαβάνου. Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία, μικρέ. Γιατί το μαγαζί, κοντεύεις να το κλείσεις.

Που είσαι, βρε πρόεδρε

Τελευταία η Αθήνα από όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ποιότητα ζωής. Ή μάλλον στην... πχιότητα ζωής, που θα έλεγε και ο Κώστας Σημίτης. Η Αθήνα που το 2004 φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Αθήνα των υποδομών και των μεγάλων έργων. Η Αθήνα του μετρό, του τραμ και της εκσυγχρονισμένης λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τι έφτιαξε για να φτάσουμε στο σημείο που μας προσδιορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί; Αρκούσε η υπουργία Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ; Φυσικά και όχι. Όλα αυτά είναι μια συνωμοσία του Ομίλου Μπόμπολα, ώστε να δικαιολογηθεί επαρκώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του «Άκτωρα» και σε υπηρεσίες βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Πάντα σε ΣΔΙΤ με το δημόσιο. Μέσω του... ΥΠΕΧΩΔΑΚΤΩΡ.

Θα συζητήσουν στη σκηνή

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το timing που επέλεξε ο συνταγματάρχης Καντάφι για να επισκεφτεί την Ιταλία και να στήσει τη γνωστή σκηνή του στη Ρώμη, προκειμένου να συναντηθεί με τον μεγάλο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Από τη σκηνή του στη Λιβύη, ο Καντάφι είδε σε δορυφορικό δίκτυο όσα τραβάει ο «Καβαλιέρε» με τις αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του, και τις περιπετειούλες με μικρότερες. Αποφάσισε λοιπόν να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, και να στηρίξει με την παρουσία του τον Ιταλό πρωθυπουργό. Έτσι, μετέβη στην Ιταλία μαζί με το χαρέμι του, που εκτός από... συντροφιά του παρέχει και προστασία, μιας και ως γνωστόν οι σωματοφύλακες του Λίβυου ηγέτη είναι γυναίκες. Μπροστά του, ο Μπερλουσκόνι μοιάζει περίπου με... μοναχό.
προέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.