ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι λαοί της Ευρώπης επέλεξαν τη δεξιά! Τι συμβαίνει; Μήπως η πλειοδοσία της αριστεράς σε δεξιές πολιτικές δεν πείθει;


Η Ευρώπη ψήφισε για λύσεις και έδωσε την απάντηση στην κρίση, στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στην ανυπαρξία αριστερής πολιτικής και προτάσεων: ΔΕΞΙΑ!
Όταν οι λαοί δεν έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο πολιτικών, αλλά καλύτερο διαχειριστή της ίδιας συντηρητικής πολιτικής, επιλέγουν σταθερά την “αξιόπιστη” δεξιά!
Όταν ο προεκλογικός αγώνας είναι η αναμέτρηση μεταξύ των καλοπληρωμένων διαφημιστών, των ειδικών συμβούλων διαχειριστών, των δήθεν ειδικών του πολιτικού μάρκετινγκ (επικοινωνιολόγων, πανεπιστημιακών, δημοσκόπων, εκλογολόγων και όλο αυτό το σκυλολόι που δεν γνωρίζει τη σημαίνει επιβίωση, λαϊκή αγορά, αθεώρητο βιβλιάριο ασθένειας, ανεργία, ενοικιαζόμενος εργαζόμενων, αγρότης…), τι αποτελέσματα έχουμε;
Οι μάζες περιθωριοποιούνται, τα κόμματα αντί να παράγουν θέσεις, ιδεολογία, προτάσεις, αναζητούν τη συνδρομή των “ειδικών” για να ανιχνεύσουν-παγιδεύσουν την κοινή γνώμη. Έχουμε την προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών από μια ελίτ με τεχνικές-διαφημιστικές πολιτικές, που βαπτίζονται “επιστημονικές μέθοδοι επικοινωνίας”.
Συνεπώς, όσο η αριστερά δεν θα αρθρώνει αριστερό λόγο, αριστερή πρόταση, αριστερό όραμα, πέρα και έξω από ψευδό-εκσυγχρονιστικές θεωρίες, που διατυπώνονται με τα λόγια «εμείς ως κυβέρνηση θα διαχειριστούμε καλύτερα και περισσότερα έντιμα τα κοινά», οι λαοί - είτε μας αρέσει, είτε όχι - θα ελκύονται από τη συνεπή νέο-δεξιά!
Ας δούμε συνοπτικά πως διαμορφώθηκε ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης.
η συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια