ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κυπριακό : Αμοιβαία ακύρωση στρατιωτικών ασκήσεων


Ακυρώνονται στην Κύπρο οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος» και των κατοχικών δυνάμεων «Ταύρος»,

προκειμένου να διατηρηθεί το κλίμα ύφεσης μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι σε διαβούλευση με την Τουρκία ακυρώθηκε η στρατιωτική άσκηση «Ταύρος» στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

«Το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και το αρχηγείο των Δυνάμεων Ασφαλείας αποφάσισαν όπως μην πραγματοποιήσουν φέτος την άσκηση», δήλωσε ο Χασάν Ερτσάκιτζα, εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους στα κατεχόμενα.

Ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί να εκφράσει την αποφασιστικότητά της για τη βελτίωση της πολιτικής ατμόσφαιρας, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε δηλώσει προ ημερών ότι η τουρκική πλευρά θα ακύρωνε τη στρατιωτική άσκηση αν ματαιωνόταν η άσκηση «Νικηφόρος», ενώ η κυπριακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η πρόταση για αμοιβαία ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων είχε υποβληθεί από τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και αναμενόταν η τουρκική απάντηση.

Μετά την Τουρκοκυπριακή ανακοίνωση αναμένεται ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση και από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενδεχομένως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το απόγευμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ και «εν κρυπτώ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια