-->

Header Ads

Καυστικά σχόλια και πύρινα άρθρα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου από το διεθνή τύπο.


Με διθυραμβικά σχόλια αποδέχθηκαν και «ενέκριναν» τα γιουσουφάκια της διαπλοκής τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Παρά τα προβλήματα, την ανευθυνότητα , τη σύγχυση και τις τριβές που ήδη εμφανίστηκαν στο προσκήνιο! Τα έντυπα της διαπλοκής αναλώθηκαν σε εκτεταμένες αναφορές για τον τρόπο που υποδέχτηκε ο διεθνής τύπος τη νέα κυβέρνηση! Λένε ψέματα! Στο διεθνή τύπο δεν ήταν καθόλου διθυραμβικά τα σχόλια όπως μας είπαν οι «ψάλτες» του πανελλήνιου σοσιαλισμού.
Στο διεθνή τύπο, υπήρξαν καυστικά σχόλια και πύρινα άρθρα κατά της κυβέρνησης και τις παλινωδίες που παρουσιάζει από τις πρώτες μέρες. Το περίεργο είναι ότι έντυπα και μέσα που ελέγχουν ρεπουμπλικάνικα λόμπι στην Αμερική τίθενται σαφώς υπέρ Παπανδρέου (τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο) ενώ άλλα "αριστερά" κρίνουν με σκληρότητα τις πρώτες μέρες. Αρκετοί σχολιαστές εκφράζουν απόλυτη βεβαιότητα για την αποτυχία της νέας διακυβέρνησης.
Σε άρθρο του τελευταίου γερμανικού newsmagazine, «Der Spiegel» διαβάζουμε:
«Ο ηγέτης του Πασόκ θα έχει τα στοιχεία που απαιτούνται για την αναμόρφωση της Ελλάδας και τη σωτηρία της από την οικονομική δυσπραγία; Ελάχιστοι γερμανοί σχολιαστές πιστεύουν ότι θα έχει είτε τα μέσα είτε τη βούληση για να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά χρειάζεται η χώρα!»
Παρατήρηση:στη Γερμανία δεν υπάρχουν τα ελληνικά μέσα διαπλοκής που κρύβουν την ανευθυνότητα, την αβεβαιότητα, την πλήρη έλλειψη σχεδίου και τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης Πασόκ!
Ο Economist διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Παπανδρέου και περιγράφει ως γραφική την προεκλογική εμμονή του Παπανδρέου στο θέμα της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης». Προβλέπει ότι η Ελλάδα χρειάζεται σε πρώτη φάση ένα δάνειο άνω των 60 δις ευρώ, άσχετα αν η νέα κυβέρνηση κατεβάζει συνεχώς τον πήχη των άμεσων απαιτήσεων. Επισημαίνει ότι η οικογενειακή πολιτική παράδοση των Παπανδρέου είναι πολύ κακή:«ο πατέρας του και ο παππούς του δεν ήταν καλοί διαχειριστές της οικονομίας» …… Ο παππούς του Γιώργου (το ρολόι) σε μια πάρα πολύ βραχύβια κυβέρνηση επιδόθηκε σε υπερβολικές δαπάνες και ο πατέρας του (το κομπολόι) ακολούθησε την αρχή «φορολογώ και δαπανώ».
Ο Economist καταλήγει:«Ως το πλέον πρόσφατο μέλος της δυναστείας στη θέση, ο νέος Γιώργος έχει να αποδείξει πολλά»
[Mr Papandreou’s father and grandfather, both prime ministers, were poor economic managers. His father Andreas founded Pasok as a tax-and-spend Socialist party. His grandfather George led a short-lived centrist government that overspent in the 1960s. As the latest member of the dynasty to hold the job, young George has much to prove.]
http://exastal.blogspot.com/2009/10/blog-post_9181.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.