ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι ξένοι μάνατζερς ως Μεσσίες. Ο σκοταδισμός στην πολιτική.


Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ελληναράδικα συμπλέγματα έφερναν “τον ξένο” ως σωτήρα και παράδειγμα προς μίμηση. Αντίθετα, ο Ξένος ήταν πάντα ένα όμορφο παραμύθι για να θησαυρίσουν κάποιοι ντόπιοι πολιτικοί Μεσσιανιστές.

Δεν είναι πρωτόγνωρο το σενάριο έλευσης του Δυτικού ειδήμονα στην Ελλαδίτσα. Το είδαμε με τον περιβόητο ξένο μάνατζερ στην Ολυμπιακή, όπου η “αφρόκρεμα” έδωσε το χαριστικό χτύπημα στην εταιρεία.

Στην συγκεκριμένη συγκυρία όμως το να αναφέρεται σε πρόγραμμα κόμματος εξουσίας η έλευση ξένων “golden Boys” είναι μάλλον άτοπο και ανεξήγητο. Οι “ξένοι” ειδήμονες του εξωτερικού άλλωστε είναι οι μόνοι που ευθύνονται για την καταστροφική πορεία της διεθνούς οικονομίας. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή χώρα της Δύσης που να μπορεί να καυχηθεί για την ύπαρξη επιτυχούς διαχειριστή της κρίσης τουλάχιστον σε επίπεδο κρατικό ή μεγάλης επιχείρησης.

Από που λοιπόν θα έρθουν οι περιβόητοι ξένοι; Ακούστηκε (όπως γράψαμε) η Ισπανία ως χώρα προέλευσης. Αυτό θυμίζει προβοκάτσια καθότι η Ισπανία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ αποτυχημένης διαχείρισης της κρίσης..

Έστω και εάν ευρίσκοντο αυτοί οι “ξένοι” μάγοι κάπου κρυμμένοι και περίμεναν την πρόσκληση της Ελλαδίτσας. Με τι δεσμεύσεις θα εργάζοντο; Με ποιά εχέγγυα θα γίνονταν κοινωνοί των αδύτων της Ελληνικής οικονομικης πραγματικότητας; Αστειότητες. Εδώ αδυνατούμε να δεσμεύσουμε διοικητές της ΕΥΠ.

Η εξήγηση είναι απλή. Το πολιτικό σύστημα έστησε μια παγίδα εδώ και χρόνια για να μπορέσει να διαιωνίσει την ύπαρξη του: Την δικτατορία των μετρίων. Φαίνεται λοιπόν ότι πέσαμε οι ιδιοι μέσα. Όταν νυχθημερόν κατακτούν θέσεις εξουσίας μέτρια κομματόσκυλα, όταν προβάλλονται μέτριοι ακαδημαϊκοί, μέτριοι καλλιτέχνες, μέτριοι δημοσιογράφοι, αρχίζουμε και πιστεύουμε πως η μετριότητα είναι το Ζενίθ της κοινωνίας μας. Έτσι ο Σημίτης ανάγεται σε χαρισματικο πρωθυπουργό και ο Τζουμάκας σε κορυφαίο τεχνοκράτη.

Ο κύριος στη φωτό είναι ο Ηλίας Καλλιώρας. Δεν θα τον δείτε ποτέ σε κανένα τηλεπαράθυρο. Ο άνθρωπος αυτός είναι αντιπρόεδρος του οργανισμού συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Είναι ένας Έλληνας που κάθησε στο ίδιο τραπέζι τους Γεωργιανούς με τους Ρώσους, που επέβαλε τη γνώμη της Ελλάδας στην Τουρκία, που κέρδισε τον σεβασμό και τον τίτλο από όλους τους συμμετέχοντες. Με τις ενέργειες του ο οργανισμός συνέχισε τις δραστηριότητες του ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου αλλά και της κρίσης. Ο Κύριος Καλλιώρας είναι Έλληνας.


http://olympia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια