ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αυστρία: Υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ ανεξαρτήτως του Σκοπιανού


Τη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης της Αυστρίας και στο μέλλον, για σύντομη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη σαφή υποστήριξη της επίσημης Βιέννης στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αυτής, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ, μετά τις σημερινές συνομιλίες του, στην αυστριακή πρωτεύουσα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Βάσκο Ναούμοφσκι.

Όπως σημειώνεται σε αποψινό σχετικό ανακοινωθέν του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών, σε ό,τι αφορά τη διαφορά της ΠΓΔΜ (σ.σ. που σε όλα τα σημεία του ανακοινωθέντος αποκαλείται «Μακεδονία») με την Ελλάδα ως προς την ονομασία, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα για μια λύση αμοιβαία αποδεκτή από τις δύο πλευρές.

«Συγχρόνως ο ίδιος κατέστησε σαφές πως, αυτή η ευαίσθητη διμερής υπόθεση δεν επιτρέπεται να επηρεάσει τη "μακεδονική" πορεία στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης στην ΕΕ», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν.

Ακόμη ο κ. Σπίντελεγκερ δήλωσε, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, πως, «η τελευταία θετική έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία της "Μακεδονίας" προς την ΕΕ».

Στη συνέχεια του ανακοινωθέντος παρατίθενται διεξοδικές αναφορές του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών στις διμερείς σχέσεις και στη συνεργασία της Αυστρίας με την ΠΓΔΜ σε διαφόρους τομείς, όπως επίσης τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την κατάργηση της υποχρεωτικής βίζας από τις 19 Δεκεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια