-->

Header Ads

Γιατί πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης


Από μια αγόρευση στη Βουλή: «..συζητούμε σε αυτή την αίθουσα πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνησή σας. Και να σας ενημερώσω ότι η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού. Δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησής σας. ..

Μια πολιτική, σε πλήρη δυσαρμονία με τις προσδοκίες του λαού, με τις υποσχέσεις σας, με τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο, αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες του ελληνισμού.… με τα οικονομικά σας μέτρα, αφαιρείτε πόρους, εισόδημα, συντάξεις από τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα μεσαία και φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας … . Αποφασίσατε την αύξηση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες, τη μείωση των συντάξεων… Μπορεί σήμερα η .. κοινοβουλευτική σας πλειοψηφία να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας που έχουμε καταθέσει, αλλά στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, η πρότασή μας έχει ήδη εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία.»

Δε θα το πιστέψετε, αλλά αυτά τα έλεγε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου στις 28 Μαρτίου 2008! Είχε καταθέσει πρόθεση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης Καραμανλή, που είχε εκλεγεί το Σεπτέμβριο του 2007!

Αν ο κ. Παπανδρέου έλεγε αυτά για την Κυβέρνηση Καραμανλή, τότε τι πρέπει να πούμε σήμερα για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του;

Από το «λεφτά υπάρχουν» στο Δ.Ν.Τ.!

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου , μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Εξασφάλισε αυτό για το οποίο πολλοί μοχθούν, αλλά λίγοι το καταφέρνουν: θα μείνει στην ιστορία! Ύστερα από έξι μήνες διακυβέρνησης, οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ, δηλαδή στην πτώχευση! Ποιος να το πίστευε! Στ’ αυτιά του ελληνικού λαού θ’ αντηχεί ακόμα το: «λεφτά υπάρχουν»! Ας δούμε, λοιπόν, πως φτάσαμε ως εδώ:

Διάβασα με προσοχή: το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, την ομιλία και τη συνέντευξη τύπου του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και την ομιλία στην Αθήνα. Χαρά στο κουράγιο μου θα πείτε. Πουθενά, δε έλεγε πως όταν γίνει Πρωθυπουργός:

-Θα αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 2 μονάδες

-Θα περικόψει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

-Θα μειώσει τις συντάξεις και θα αυξήσει τα όρια ηλικίας

-Ότι θα αυξήσει τους άμεσους φόρους

-Ότι θα αυξήσει το φόρο στα καύσιμα

-Ότι θα καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

-Ότι θα ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών

-Ότι δεν υπάρχουν λεφτά

-Ότι θα οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ

Υπήρχαν τελικά λεφτά ή όχι;



Θα αντιπαραθέσετε ότι παρέλαβε μεγαλύτερο έλλειμμα απ’ όσο περίμενε και την οικονομία σε χειρότερη κατάσταση. Αν, έτσι ήταν τα πράγματα τότε;

Που βρήκε 1.5 δις για το επίδομα αλληλεγγύης; ( οι περικοπές στο δημόσιο που θα του αποφέρουν περίπου τα ίδια!)

Που βρήκε 1.3 δις για να πληρώσει το τελευταίο δίμηνο του 2009 επιστροφές φόρων;

Που βρήκε πρόσθετα 2 δις για την επιχορήγηση των Ασφαλιστικών Ταμείων για το 2009;

Γιατί ανέβαλλε τη ρύθμιση για τους ημι-υπαίθριους και την επανέφερε μετά εξάμηνο;

Γιατί η κα. Κατσέλη κατήργησε τη φορολόγηση των σκαφών;

Γιατί ο κ. Ανωμερίτης μοίρασε 80 εκατ. σε 300 εργαζομένους στον ΟΛΠ (δεν έχει σημασία το ποσό. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας)

Γιατί έδωσε παράταση μέχρι της 15-1-2010 στα τέλη κυκλοφορίας;

Τέλος, που βρήκε χρήματα για να επαναφέρει τη ρύθμιση Αλογοσκούφη για τη στήριξη των τραπεζών;

Πώς μπόρεσε να τα κάνει όλα αυτά, χωρίς λεφτά, την οικονομία σε κακή κατάσταση και τα spreads σε ανοδική τροχιά, μετά τον Οκτώβριο;

Ο κ. Παπανδρέου ήξερε τι έλεγε ή όχι;

Δικαιούμαι, επομένως, να ρωτήσω: Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν», ήξερε τι έλεγε;

α) Αν ήξερε και λεφτά υπήρχαν, τότε η ανεπάρκειά του είναι πρωτοφανής γιατί μέσα σε έξη μήνες διέλυσε τη χώρα!

β) Αν ήξερε ότι λεφτά δεν υπήρχαν και έλεγε ότι υπάρχουν, τότε είναι ένας αδίστακτος δημαγωγός, ο οποίος υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν νομιμοποιείται να κυβερνά διότι σφετερίστηκε την εξουσία.

γ) Αν νόμιζε ότι λεφτά υπήρχαν, και κανένας δεν βρέθηκε να του πει ότι δεν υπήρχαν, τότε η αφέλεια του είναι απίστευτη και το επιτελείο του για τα πανηγύρια.

δ) Αν ούτε νόμιζε, ούτε ήξερε, ούτε ενδιαφέρθηκε να μάθει, τι λεφτά υπήρχαν, τότε είναι εξαιρετικά επιπόλαιος και είναι επικίνδυνο να κρατάει στα χέρια του τις τύχες της πατρίδας μας .

Γιατί πρόταση μομφής;

Ό,τι από τα ανωτέρω και να ισχύει, το συμπέρασμα είναι ένα: Υπάρχει μια προφανής αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που έλεγε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου και με τα οποία κέρδισε τις εκλογές και αυτών που πράττει από την επομένη. Ο ελληνικός λαός δεν τον ψήφισε για αυτή την ατζέντα και ούτε είμαι βέβαιος, ότι θα τον ψήφιζε, αν είχε αποκαλύψει τις αληθινές του προθέσεις. Το τετριμμένο και πολλάκις χρησιμοποιηθέν επιχείρημα ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, φθίνει.

Το ερώτημα είναι: Μα καλά εν μέσω κρίσης, προτείνετε να αμφισβητήσουμε την προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση;

Απαντώ: Κατ’ αρχήν την κυβέρνησή μας την αμφισβητούν ήδη οι αγορές και τη θεωρούν ανίκανη να διαχειριστεί την οικονομία μας. Επιπλέον μια κακή κυβέρνηση όσο παραμένει στην εξουσία, ζημιά κάνει.

Ερώτηση δεύτερη: Μα οι αγορές θα καθορίσουν ποιά κυβέρνηση θα έχουμε;

Απάντηση: Όχι, αλλά όσο σ’ αμφισβητούν οι αγορές φορτώνεις τη χώρα με ακριβά δάνεια, άρα υποθηκεύεις το μέλλον της.

Ερώτηση: Μα η κυβέρνηση προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο λαός θεωρεί τον Παπανδρέου «καταλληλότερο πρωθυπουργό».

Απάντηση: Έχετε δει τον κόσμο δίπλα σας πως περνάει; Έχετε δει κανέναν ευχαριστημένο; Ύστερα και ο Σημίτης μέχρι τη μέρα που αποχώρησε «καταλληλότερος ήταν»! Σήμερα δεν είναι ούτε βουλευτής!

Ερώτηση: Και η Ν.Δ. τι θα κερδίσει; Απλώς θα συσπειρώσει το κυβερνητικό στρατόπεδο;

Απάντηση: Η πρόταση μομφής είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία με μεγάλο πολιτικό συμβολισμό. Αμφισβητείται η ικανότητα της κυβέρνησης να κυβερνήσει. Καταδεικνύεται η δυσαρμονία που υπάρχει με την κοινή γνώμη. Τέλος, επειδή μερικά κυβερνητικά στελέχη το παίζουν δήθεν διαφωνούντες, καθίστανται συνυπεύθυνοι.

Ερώτηση: μήπως είναι πολύ νωρίς;

Απάντηση: Σας θύμισα στην αρχή την αγόρευση του κ. Παπανδρέου στη βουλή στις 28-3-2008, όταν είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, που είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2007. Θυμάστε πώς ήταν η ΝΔ το 2008; Άλλωστε ποτέ δεν είναι νωρίς για να αμφισβητήσεις μια τόσο κακή κυβέρνηση.

Ερώτηση: Μα η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη.

Απάντηση: Τις επόμενες εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Τις επόμενες εκλογές μπορεί να τις κερδίσει μόνο ο Αντώνης Σαμαράς.

Συμπέρασμα: Η απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει την πατρίδα μας μέσα από τα Καυδιανά Δίκρανα του Δ. Ν. Τ., θα τον σημαδέψει και θα τον ακολουθεί για πάντα. Όσο και να τον υποστηρίξουν τα γνωστά διαπλεκόμενα στην ουσία το γνωρίζουν ότι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε ήδη.

Ο Γ. Παπανδρέου από το 2007 και μετά πολιτεύτηκε με πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση της εξουσίας έναντι οιουδήποτε τιμήματος και μπροστά στην ακόρεστη δίψα του για εξουσία, επέλεξε να υπονομεύσει την κυβέρνηση και τη χώρα. Και για να κερδίσει δε δίστασε να κοροϊδέψει το λαό, μοιράζοντας ψεύτικες ελπίδες. Στην αρχαιότητα την ύβρι, ακολουθούσε η νέμεσις.

Είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική, άλλη φιλοσοφία. Η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην εξουσία μόνο δεινά μπορεί να συσσωρεύσει. Για αυτό και είναι επιβεβλημένη η πρόταση μομφής.

Κώστας Ροδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.