ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εκτός τόπου και χρόνου ο Κ. Σημίτης, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

http://www.antinews.gr/
Όταν ο Κων. Καραμανλής είχε αποκαλέσει τον Κ. Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής», είχαν σηκωθεί και οι πέτρες που τόλμησε να αποκαλέσει έτσι έναν πρωθυπουργό. Και ίσως, πράγματι, να είναι άδικο. Ίσως, αν βεβαίως θελήσουμε όλοι να γίνουμε λίγο αφελείς, ο Κ. Σημίτης δεν είχε ανάγκη ή δεν πήρε ποτέ χρήματα ο ίδιος. Άλλωστε ο λιτός τρόπος ζωής του το επιβεβαιώνει αυτό.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο να βλέπεις τους κορυφαίους συνεργάτες σου και υπουργούς σου να πλουτίζουν κι εσύ να μην κάνεις απολύτως τίποτε.

Βγήκε λοιπόν πριν από λίγο ο κ. Σημίτης και με ανακοίνωσή του σε έντονο ύφος υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησής του και μας είπε ότι δεν είναι όλη η Ελλάδα διεφθαρμένη, επειδή ο Μαντέλης παραδέχθηκε ότι τα πήρε.

Ο όψιμος τρόπος αντίδρασής του αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος είναι αλλού. Τότε που είχε την εξουσία να κάνει κάτι για να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα (εφόσον αυτός είναι καθαρός) αυτός άφησε τις μίζες να περνούν. Και ήλθε κατόπιν εορτής να υποστηρίξει το έργο του.

Μα θα τρελαθούμε εντελώς; Πιο έργο, ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ ενώ δεν το αξίζαμε, με απίστευτες αλχημείες που πληρώνουμε τώρα; Ή μήπως γιατί τότε έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;

Έργο θα ήταν κ. Σημίτη να μην αφήνατε τα λαμόγια να κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα, κι όχι να βγαίνετε μετά από 12 χρόνια και να λέτε ότι δεν είμαστε όλοι Μαντέληδες. Φυσικά και δεν είμαστε. Υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που δεν παίρνουν χορηγίες ούτε βρίσκουν στους λογαριασμούς τους λεφτά από άγνωστους. Λαμόγια είναι οι υπουργοί που υπέγραφαν συμβάσεις δισεκατομμυρίων κι έπαιρναν και κάτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Επομένως, το ερώτημα που τίθεται, όσο σκληρό κι αν είναι: «κ. Σημίτη είστε εκτός τόπου και χρόνου, ή συμβαίνει κάτι άλλο»;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια