ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποφεύγει να απαντήσει ο κ. Παπανδρέου για τον διακανονισμό των ομολόγων


http://www.antinews.gr/

Σήμερα συζητήθηκε στην Βουλή η πρώτη του επίκαιρη ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό με θέμα το τεράστιο ζήτημα του διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα (Τ3, Τ10 κλπ) κατά την διάρκεια των κερδοσκοπικών επιθέσεων που σημειώθηκαν από το Νοέμβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010 και οδήγησαν πρακτικά σε αδυναμία δανεισμού.

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλείται την σχετική ερώτηση των «δέκα» της Βάσως Παπανδρέου και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για την «δριμύτατη κριτική που ασκείται στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως, που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα. Μια αλλαγή που προκάλεσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος τους».

Πως απάντησε σήμερα ο κ. Παπανδρέου; Δήλωσε …ανοικτός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας,

Ενώ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε: «Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά». «Βοηθήστε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα… να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας… (γιατί) αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας»,.

A. Σαμαράς: Απάντηση εκτός θέματος

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτησή του ήταν κομματική, αμυντική και εκτός θέματος.

Απαντώντας στο κάλεσμα του κ. Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις στο ΕΛΚ για τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, σημείωσε ότι πρέπει πρώτα ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις «στους 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν κάνει ανάλογη ερώτηση» με τη δική του.

Ο κ. Σαμαράς χρέωσε επίσης στην κυβέρνηση ότι αποφάσισε να χαλαρώσει την εποπτεία και να διευρύνει de facto τις προθεσμίες, σε μια περίοδο που ευνοήθηκε η κερδοσκοπία.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι σε λίγες μέρες η ΝΔ «θα παρουσιάσει και πάλι ολοκληρωμένη πρόταση για το ευρύτερο ζήτημα της οικονομίας, της ανάγκης για ανάταξη, δηλαδή του δικαιώματος της προοπτικής για ανάπτυξη, με συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς τη μόνιμη προσφυγή στο χθες, αλλά πάντοτε παρακολουθώντας τις εξελίξεις του σήμερα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια