ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γολγοθάς για τον Γιώργο η ΔΕΘ!


ΔΙΑΧΥΤΗ είναι η αγωνία στις τάξεις της κυβέρνησης για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία –θυμός και φόβος μαζί– λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων αλλά και των επώδυνων αλλαγών σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό.
Παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις του Γ. Παπανδρέου ότι ο λαός κατανοεί και στηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, έντονος προβληματισμός επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα μηνύματα που φθάνουν από ολόκληρη την επικράτεια είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και κωδικοποιούνται στη χαρακτηριστική φράση «όλη η χώρα είναι σε κατάθλιψη»!

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι πρέπει σύντομα να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα. Σε διαφορετική περίπτωση οι αντιδράσεις της κοινωνίας θα είναι ανεξέλεγκτες.
Θεωρούν μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει εγκαίρως, στις αρχές Σεπτεμβρίου, διότι αργότερα ίσως… είναι πολύ αργά.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανακοίνωση πακέτου μέτρων που θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στις περικοπές μισθών και συντάξεων και θα ανακουφίσουν τους οικονομικά ασθενέστερους. Εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, αφού και οι δυνατότητες της οικονομίας είναι ελάχιστες και τα περιθώρια που αφήνει το Μνημόνιο μηδαμινά.
Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πειστεί ότι πρόκειται πλέον για επιτακτική ανάγκη, το θέμα έχει τεθεί δημόσια από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και απλώς αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο. Αν δηλαδή οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό κατά την επετειακή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ή μια εβδομάδα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση.
Στο μεταξύ η… προοπτική της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη συμπρωτεύουσα προκαλεί ήδη πονοκεφάλους στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Κι αυτό διότι γνωρίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις δημοσιογράφων που θα του υπενθυμίζουν όσα είχε δηλώσει και εξαγγείλει στην περσινή ΔΕΘ και θα τον εγκαλούν για ανακολουθία λόγων και πράξεων.
Την ίδια στιγμή, μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν πλέον οι αρνητικές για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις, οι οποίες τους τελευταίους μήνες αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, η δημοτικότητα του οποίου κατρακυλάει συνεχώς και από το 70% έχει υποχωρήσει στο 50%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι το φθινόπωρο θα πέσει ακόμη χαμηλότερα και ο κ. Παπανδρέου θα είναι… μειοψηφία στον ελληνικό λαό. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την απογοήτευση που υπάρχει ακόμη και μεταξύ των συνομιλητών του πρωθυπουργού, με ορισμένους, τους πλέον απαισιόδοξους, να εκτιμούν ότι μια δεύτερη θητεία του στο Μαξίμου αυτήν την ώρα φαντάζει απίθανη.
Στο μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται πλέον ή δεν του αρκεί η βαθμολόγηση των υπουργών, το… τιτάνιο έργο που έχει αναλάβει ο Θ. Πάγκαλος. Για τον λόγο αυτό το Μαξίμου έχει παραγγείλει δημοσκόπηση όπου οι πολίτες καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους για τα κυβερνητικά στελέχη, την εικόνα που έχουν σχηματίσει για τον καθένα ξεχωριστά. Αν δηλαδή τον κρίνουν π.χ. εργατικό, ράθυμο, συμπαθή, αντιπαθή κ.ά.



toparon

http://www.politis-gr.com/?p=2729

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια