-->

Header Ads

Εσπειραν μνημόνιο, θερίζουν γιούχα!

Στα Τρίκαλα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη
έγινε στόχος διαμαρτυρίας ενώ βρισκόταν
στο στούντιο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Των ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ, ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
Το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοίξει το δικό τους μέτωπο αντιπαράθεσης τη στιγμή που ύβρεις, προπηλακισμοί και επιθέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν ένας εφιάλτης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Οι περισσότεροι, αντί να βγουν όπως συνηθίζεται, στις εκλογικές τους περιφέρειες, προτίμησαν τον κατ' οίκον περιορισμό. Οσοι, αντιθέτως, ακολούθησαν το τακτικό τους πρόγραμμα, τη ρουτίνα της βόλτας στα καφενεία και στις τοπικές οργανώσεις, το μετάνιωσαν οικτρά.

Η εκτίμηση στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι εκδηλώσεις αποδοκιμασίας με τον ένα ή άλλο τρόπο θα συνεχιστούν. Παρά το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης πήρε το θέμα πάνω του και μάλιστα έβαλλε ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι υποκινεί τις επιθέσεις. Την άποψη αυτή, πάντως, δεν βρέθηκαν πολλοί βουλευτές έτοιμοι να την υποστηρίξουν. Ούτε όμως και τα τοπικά στελέχη έδειξαν διάθεση να σηκώσουν τους τόνους κατά συγκεκριμένων προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους.

Στη Λαμία τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ο. Ζούμπος και ο Κ. Θεοδοσίου, που κατονομάστηκαν ότι πήραν μέρος στην επίθεση κατά του βουλευτή Ν. Τσώνη, διαψεύδουν κατηγορηματικά και δηλώνουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Ο μεν πρώτος υποστηρίζει ότι προσπάθησε να προστατεύσει τον βουλευτή, ενώ ο δεύτερος επικαλούμενος και την τηλεοπτική εικόνα τονίζει ότι βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη σκηνή του επεισοδίου. Ο Ν. Τσώνης τονίζει από την πλευρά του ότι ουδέποτε αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ ανάλογη είναι και η στάση του προέδρου της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Δ. Δολιανίτη.

Κατηγορηματικά διαψεύδουν και οι νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΝ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη κάθε ανάμειξη στις κινήσεις που εκδηλώθηκαν κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του Εβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, που είδαν τα πρόσωπά τους σε αφίσες με υβριστικά συνθήματα.

Στον Εβρο οι βουλευτές Γ. Ντόλιος και Ολγα Τέντε επέλεξαν χαμηλούς τόνους, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν την πλειονότητα του κόσμου. Στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, όπου οι υφυπουργοί Γ. Πεταλωτής και Σ. Ξυνίδης βρέθηκαν στο στόχαστρο πολιτών που τους αποδοκίμασαν, κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες. Από την πλευρά τους οι κινήσεις ανεξάρτητων πολιτών που συνδέονται με την οργάνωση «Σπίθα» του Μ. Θεοδωράκη, δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τακτική παρά τις επικρίσεις που δέχθηκαν από τις νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος της κίνησης Αλεξανδρούπολης, Δ. Νικηφορίδης, χαρακτηρίζει υπερβολικές τις αντιδράσεις για τις αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών και παρελκυστικές τις καταγγελίες περί οργανωμένου σχεδίου. Δεν υπάρχει τίποτε υποκινούμενο, δηλώνει στην «Κ.Ε.», όλα έγιναν αυθόρμητα και όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες υπογράφουν επώνυμα. Αφίσες από τις κινήσεις που συμμετέχουν στη «Σπίθα» εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και στην Αθήνα.

Στην Αρτα, όπου επίσης οι τοπικοί βουλευτές Δ. Τσιρώνης και Π. Στασινός του ΠΑΣΟΚ και Κ. Παπασιώζος της Ν.Δ. είδαν τα πρόσωπά τους σε αφίσες με την ένδειξη καταζητούνται, οι τόνοι κρατήθηκαν χαμηλοί. Είχε προηγηθεί άλλη μία τέτοια αφισοκόλληση, στις αρχές του χρόνου, που είχε την υπογραφή αναρχικών και η νέα αποδοκιμασία αποδόθηκε στον ίδιο χώρο και σε άτομα που κινούνται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στην Πάτρα οι πρώτες αποδοκιμασίες οργανώθηκαν από εργαζόμενους της ΕΒΟ στο περιθώριο συνεδρίου με ομιλητή τον υφυπουργό Εργασίας, Γ. Κουτσούκο, χωρίς να δοθεί συνέχεια με πολιτική αντιπαράθεση. Ωστόσο, προχθές και εκεί βγήκαν αφίσες από πρωτοβουλίες πολιτών με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και υβριστικά συνθήματα. Αφίσες κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κυκλοφόρησαν και στη Μεσσηνία.

Στα Τρίκαλα, όπου η Σούλα Μερεντίτη έγινε στόχος διαμαρτυρίας ενώ βρισκόταν στο στούντιο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και αρχικά η ενέργεια αποδόθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι συμμετείχε και ο υπό παραίτηση γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σ. Τσουκαρέλης.

Σε δύο νομούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν με επίσημες δηλώσεις κατά των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στη Μαγνησία με ανακοίνωση για συγκεντρώσεις στα πολιτικά γραφεία της Ροδούλας Ζήση και του Κ. Καρτάλη. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Καστρινάκης και Κ. Δελημήτρος χρειάστηκε να κάνουν διορθωτικές δηλώσεις, ότι η διαμαρτυρία στην οποία καλούσαν είχε πολιτικό και όχι προσωπικό χαρακτήρα. Στη Ζάκυνθο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Α. Κασιμάτης και Ν. Ποταμίτης χαρακτήρισαν τον Δ. Βαρβαρίγο ανεπιθύμητο πρόσωπο στο νησί, προκαλώντας την καυστική απάντηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στα Χανιά, στο στόχαστρο διαδηλωτών μπήκαν τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., ενώ στο Ηράκλειο και τη Ρόδο, αυτοκινητιστές ταξί απέκλεισαν τα γραφεία των νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ.

Στην Κοζάνη, ο Αλ. Αθανασιάδης έχει γίνει δέκτης αναρίθμητων επικριτικών και υβριστικών μηνυμάτων, ενώ η καταγγελία του ότι δέχθηκε και απειλές εάν δεν ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο, αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας. Η απειλή αυτή, όπως επισημαίνει, διατυπώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα προερχόμενο από μετανάστη που βρίσκεται στη Γερμανία. Πάντως, μετά τη θετική του ψήφο στο μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο δέχθηκε, όπως λέει, πολλά συγχαρητήρια μηνύματα. Αυτοί πάντως που τον ενθάρρυναν το προηγούμενο διάστημα, όταν έλεγε πως θα καταψηφίσει το πακέτο, δεν του έχουν στείλει κανένα μήνυμα.

Πληθώρα μηνυμάτων διαμαρτυρίας στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες όλοι οι βουλευτές αλλά ακόμη και οι υπουργοί. Ωστόσο, τα περισσότερα αξιολογούνται ως εκρήξεις αγωνίας για την οικονομική κρίση.

Στόχος διαμαρτυριών έγινε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξή του στη Βουλή κατονομάζοντας μάλιστα ως οργανωτή τον σκηνοθέτη Δ. Κολλάτο. Ο σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει στις 28 Ιουνίου στην συνέλευση της πλατείας Συντάγματος ότι θα οργανώσει συγκέντρωση έξω από το σπίτι του υπουργού στον Χολαργό. Ωστόσο, οι διαδηλωτές δεν έθεσαν καν την πρότασή του σε συζήτηση και ψηφοφορία και ο Δ. Κολλάτος αποχώρησε.

*Η κυβερνητική πρωτοβουλία να συγκροτηθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη βία δεν βρήκε ανταπόκριση. Κι αν ακόμη γινόταν, είναι αμφίβολο πως θα έδινε κάτι. Στην περίπτωση που κατέληγε σε ομόφωνο πόρισμα, θα ήταν σαν να έριχνε μία μεγάλη μούντζα στον κόσμο που μουντζώνει τη Βουλή. Σε περίπτωση διαφωνίας, θα ακολουθούσε κόντρα για τη διαφωνία και όχι για το φαινόμενο και τις γενεσιουργές αιτίες. Ακόμη κι έτσι, ποιον θα συγκινούσε;

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=291982


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.