-->

Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Στον αλβανικό τύπο αναφέρθηκε ότι στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, ο Πρωθυπουργός Σάλι Μπερίσα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι ότι βρίσκεται πίσω από την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία – η οποία έχει αναλάβει πρωτοβουλία εναντίον της συμπερίληψης κριτηρίων εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας στην απογραφή του πληθυσμού – και ότι σκοπεύει να την μετατρέψει σε κόμμα, προκειμένου να βλάψει το κυβερνών ΔΚ.

ια πρώτη φορά ο κ. Μπερίσα, σύμφωνα με ον τύπο, μίλησε στους βουλευτές του, αφού είχαν απομακρυνθεί τα ΜΜΕ, για τις φιλοδοξίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, με μοναδικό σκοπό, σύμφωνα με τον Μπερίσα, να βλάψει το ΔΚ. Ο Μπερίσα, αφού μίλησε για τις περικοπές του προϋπολογισμού και τις αυξήσεις των συντάξεων, πρότεινε να ενημερώσει τους βουλευτές για το νόμο της απογραφής του πληθυσμού στη συνεδρίαση που συνεχιζόταν κεκλεισμένων των θυρών. Ένας από τους βουλευτές, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας και νυν μέλος της επιτροπής παραγωγικής δραστηριότητας της Βουλής Γεμίν Γκιάνα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, να μην εγκριθεί ο νόμος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά να συζητηθεί στις επιτροπές.


Ο Μπερίσα του απάντησε ότι είναι σύμφωνος να τον συζητήσουν όσο χρειαστεί, αλλά, συνέχισε, απευθυνόμενος στον Γκιάνα, «πρέπει να γνωρίζετε ότι πίσω απ΄ όλα αυτά βρίσκεται η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και δύο άνθρωποι που κάνουν πολιτικά παιχνίδια για προσωπικά συμφέροντα, με μοναδικό σκοπό να βλάψουν την κυβερνητική μας πλειοψηφία». Στη συνέχεια ο Μπερίσα ανέφερε ότι πρόκειται για τον Μπαμίρ Τόπι, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και τον Κρεσνίκ Σπαχίου, Αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης, ότι έχει μετανιώσει που είχε προτείνει και υπερψηφίσει τον Τόπι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχε υπερψηφίσει τον Σπαχίου για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου. «Ο Τόπι προσπαθεί να πάρει με το μέρος του βουλευτές του ΔΚ, παίζει πολιτικό παιχνίδι με τον χειρότερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Μπερίσα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρεσνίκ Σπαχίου δήλωσε ότι περίπου 15 βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΚ και ΣΚ, αντιτίθενται στην απογραφή του πληθυσμού βάσει και του εθνικού και θρησκευτικού κριτηρίου.

http://e-dragoumanos.gr/?p=12964

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.