ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παρακολουθήσεις: Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου - Ρουμπάτης: Επιβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ «άκουγε» Σαγιά, Πιτσιόρλα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου



Κατηγορηματικός, σύμφωνα με πηγές, εμφανίστηκε ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο κ. Κοντολέων, φέρεται να τόνισε ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε το γραφείο του ενημερώνονται για καμία απολύτως άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Κατά την ίδια πηγή πληροφοριών, ο παραιτηθείς διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, υπερθεμάτισε προς αυτήν την κατεύθυνση σημειώνοντας ότι η ενημέρωση γίνεται μέσω των υπηρεσιακών σημειωμάτων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στον αντίποδα άλλες πληροφορίες αποδίδουν στον Παναγιώτη Κοντολέοντα άρνηση να απαντήσει στο ερώτημα εάν καταστράφηκε ο φάκελος με την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή διφορούμενη είναι η τοποθέτηση του προηγούμενου Διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από πηγές που επικαλούνται γνώση των διαμειβομένων στη εν εξελίξει συνεδρίαση.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν παρακολουθείτο κανένα πολιτικό πρόσωπο, στον αντίποδα όμως εμφανίζεται σύμφωνα με αυτές τις πηγές, να επιβεβαίωσε έμμεσα τις παρακολουθήσεις του Σπύρου Σαγιά, Γενικού Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και του Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο κ. Ρουμπάτης ουσιαστικά εμφανίστηκε να παραδέχεται ότι οι παρακολουθήσεις των δυο ανδρών συνεχιζόταν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φέρεται να λέει ότι είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίστηκε επί Αλέξη Τσίπρα, αν και ο τελευταίος είχε δηλώσει στη Βουλή ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικοί επί διακυβερνήσεώς του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Δραβίλλας, που διατέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2012 - 2015, διέψευσε ότι υπήρξε παρακολούθηση των Σαγιά - Πιτσιόρλα επί των ημερών του.

Κατά τις πληροφορίες ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμφανίζεται να παρείχε πλήρη κάλυψη στον διάδοχο του Παναγιώτη Κοντολέοντα για το θέμα των επισυνδέσεων, αναφέροντας ότι είναι νόμιμες γιατί δεν μπορούν να γίνουν παράνομες.

Σύμφωνα όμως με διαφορετική ροή πληροφοριών, ο κ. Ρουμπάτης στην ενημέρωση που παρείχε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, υπογράμμισε κανένας πολιτικός δεν παρακολουθείται και ειδικότερα ότι δεν ενέσκηψε ποτέ στο πεδίο της επιχειρησιακής λειτουργίας της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός και η οικογένεια του.

Ακόμη κατά τις ίδιες πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορεί να προβληθεί το επιχείρημα του απόρρητου χαρακτήρα της διαδικασίας ενόψει της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια