ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προβληματισμός περί ύπαρξης Θεού


Λες ότι πιστεύεις στον Θεό, σε ζητάν να αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός.
Αν ζητήσεις αυτοί να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει Θεός θα σε πουν ότι εσύ που λες ότι υπάρχει Θεός, αφού πιστεύεις να αποδείξεις ότι υπάρχει.
Χιλιάδες χρόνια τώρα η ανθρωπότητα μέσω της επιστήμης με τις εξελίξεις της, δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι υπάρχει ή ΔΕΝ υπάρχει.
Για τις Θρησκείες υπάρχουν αποδείξεις, όπως για την Χριστιανική το ότι μέσω του Ιησού ενσαρκώθηκε ο Θεός. (ελπίζω να μην κάνω λάθος στην θεολογική προσέγγιση στο θέμα, αλλά από όσα ξέρω, ο Ιησούς είναι για την Εκκλησία μας η απόδειξη του Θεού)
Επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη η μη του Θεού, δεν μπορεί να υπάρξει, ειδικά ομόφωνη αποδοχή περί υπάρξεως, ίσως ααααν κάποτε βγουν κάποιοι επιστήμονες και πουν μετα από αυτήν την ανακάλυψη μας, ιδού η απόδειξη της ύπαρξης του Θεού. Μετά θα βγουν άλλοι που θα αντιμάχονται αυτούς που θα λένε ότι έτσι βρήκαν τον Θεό με πειράματα και επιστημονικές έρευνες.
Ακόμα και στο CERN οι επιστημονικές πειραματικές αναζητήσεις για σωματίδια του Θεού μιλάν. Παρόλο που προχώρησαν σε κάποιες ανακαλύψεις, αυτές οι ανακαλύψεις τους αποκάλυψαν τρία νέα «εξωτικά» σωματίδια- Ένα πεντακουάρκ και δύο τετρακουάρκ!
Κάτι που θα τους κάνει περίεργους να ψάξουν αυτά τε εξωτικά σωματίδια περισσότερο, και κάποτε να ανακαλύψουν κάτι νεότερο για να συνεχίσουν να ψάχνουν...
Επιγραμματικά: Όσο άπειρος είναι ο μεγάκοσμος – το σύμπαν, άλλο τόσο άπειρος είναι ο μικρόκοσμος.
Όσο η επιστήμη θα ψάχνει, άλλο τόσα άγνωστα και νέα πεδία θα εμφανίζονται μπροστά της προς αναζήτηση και διερεύνηση.
Θα έλεγα, αλίμονο αν η επιστήμη έφτανε σε σημείο που να πει: Ωπα μας τα βρήκαμε όλα, τα ανακύψαμε όλα.
Δεν ξέρω κάποιον κλάδο της επιστήμης που να ψάχνει την ύπαρξη του Θεού με πειράματα, ψάχνουν ό,τιδήποτε άλλο που να ικανοποιεί την ανθρώπινη περιέργεια και την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, κάτι που αποδείχτηκε και πολύ ζημιογόνο στην ανθρώπινη ιστορία.
Όλο αυτό, όλη η αναζήτηση, είτε επιστημονική για οτιδήποτε θέμα, είτε φιλοσοφική, αρμόζει με την ύπαρξη του Θεού.
Και οι εικασίες των άθεων βασίζονται σε κάποιες επιστημονικές και «επιστημονικές» θεωρίες κυρίως και στις δικές τους ψυχοσυνθέσεις, με ακόμα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Όπως π.χ. αφού εξελιχθήκαμε από πίθηκο άρα δεν υπάρχει Θεός που έπλασε τον Αδάμ και την Εύα.
Η ύπαρξη του Θεού δεν έχει υπέρστενη συνάφεια με τις Θρησκείες, οι θρησκείες είναι εξ αποκαλύψεως δόγματα και προσεγγίζουν, βλέπουν το θέμα φιλοσοφικά-θεολογικά και δημιουργήθηκαν σε κάποιες συγκυρίες.
Θα έλεγα, δυστυχώς παραμένουν σε πάρα πολλά δογματικές και μη προσαρμόσιμες.
Επειδή ξέρω κάποια σχετικά λίγα για την Χριστιανική, η Χριστιανική βασίζεται στην έλευση του Ιησού.
Οι άθεοι εμάς που πιστεύουμε στον Θεό, ίσως να νομίζουν ότι πιστεύουμε σε έναν στατικό κόσμο. Εγώ τουλάχιστον σίγουρα όχι.
Οι μονοθεϊστικές θρησκείες ξεκίνησαν να διαδίδουν την δημιουργία ενός στατικού κόσμου όπου οι αλλαγές και η εξέλιξη, είναι μόνο η γέννηση και ο θάνατος και ό,τι μεταξύ αυτών συμβαίνει.
Εκεί έρχονται οι ψαγμένοι και «ψαγμένοι» άθεοι και σιγουρεύονται, μάλλον το θεωρούν και απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός, αφού οι Θρησκείες είναι έτσι.
Επίσης θεωρώ επικίνδυνους και διχαστικούς αυτούς που λένε ή τσουβαλιάζουν όλους όσους πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, λέγοντας ότι είμαστε ανορθολογιστές, ενώ αυτοί είναι οι ορθολογιστές.

Ο Θεός είναι πνεύμα

ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια