ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αθήνα και Λευκωσία υποστηρίζουν φιλοτουρκική λύση στην Κύπρο: Η ώρα των εθνικών αποφάσεων… (βίντεο)


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δείχνουν ένα δισταγμό και δεν μιλούν καθαρά και ξάστερα για το είδος της λύσης του Κυπριακού προβλήματος που θα επιδιώξουν, στην περίπτωση που κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές.

Και λογικό είναι διότι το Κυπριακό αποτελεί και σήμερα «ναρκοπέδιο». Στην Ελλάδα ουδείς δίνει την παραμικρή σημασία και οι ξένες δυνάμεις που παλαιότερα κινούνταν για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, έχουν βολευτεί και αυτές με την κατοχή.

Πρόκειται πραγματικά για μία φρικτή πραγματικότητα, και όλοι λίγο-πολύ έχουν μία ευθύνη, και όσοι κυβέρνησαν και όσοι επιχειρούν να κυβερνήσουν τον τόπο.

Οι Κύπριοι πολιτικοί και τα «κομματικά ξαδέλφια» τους στην Ελλάδα, συνεχίζουν και σήμερα να υποστηρίζουν τη διευθέτηση που σκαρφίστηκε ο Χένρι Κίσιγκερ, τη φιλοτουρκική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

  • Μόνο ένας εκ των υποψηφίων, ο Γιώργος Κολοκασίδης, τάχθηκε εναντίον. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία έχει κινηθεί προς άλλες «λύσεις», όπως αυτή των δύο «κρατών», αλλά εμείς, στη Λευκωσία και την Αθήνα, παραμένουμε πιστοί στη Διζωνική, έστω και να πρόκειται για διευθέτηση που εξυπηρετεί μόνο την κατοχική δύναμη.

Και δεν έχει βρεθεί κανείς, ούτε ο σημερινός Πρόεδρος, ο Νίκος Αναστασιάδης, ούτε οι υποψήφιοι που ζητούν την ψήφο των πολιτών, να σκεφθούν και να προτείνουν κάτι το διαφορετικό. Τη Διζωνική τη δέχθηκε ο Μακάριος και προφανώς επειδή την δέχθηκε ο τότε Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος, δεν τρέχει τίποτα. Ακολούθησαν όλοι για 48 χρόνια στον ίδιο δρόμο, διότι -ως γνωστό- ότι έλεγε ο Μακάριος αποτελούσε …«Ευαγγέλιο».


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια