ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Θεός δεν χρειάζεται απόδειξη για την ύπαρξη του.


Η απόδειξη ύπαρξης του Θεού είναι όλη του η δημιουργία, κοιτάξτε γύρω σας, κοιτάξτε το σώμα σας, κοιτάξτε την φύση. Σας φαίνονται όλα αυτά ότι έγιναν τυχαία χωρίς την παρέμβαση κάποιου άκτιστου πάνσοφου Όντος που δεν έχει αρχή και τέλος;
Όσοι ξέρουν πως λειτουργεί το σώμα μας, μπορούν να πουν ότι αυτός ο πολύπλοκος φυσικοχημικός οργανισμός προέκυψε τυχαία;
Ακόμα και την θεωρία της εξέλιξης που λέει ότι προήλθαμε από πίθηκους, κάτι που δεν αμφισβητώ, είναι αυτό απόδειξη ότι δεν υπάρχει θεός;
Αν προήλθε όλος ο σύμπαν Κόσμος από ένα τυχαίο γεγονός δεν θα παρατηρούσαμε έστω και ένα λάθος, μία ανωμαλία πάνω μας; Π.χ. τα φρύδια να ήταν κάτω από τα μάτια, ή τα γενετικά όργανα στο μέτωπο μας;
Η όλη ομορφιά της φύσης και η αρμονία της που ενυπάρχει ακόμα και στις φυσικές καταστροφές, δηλώνουν τυχαίο γεγονός της δημιουργίας του Κόσμου;
 
Ο Θεός ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ απόδειξη για την ύπαρξη του με την στενή έννοια μιας εξειδικευμένης επιστήμης.
Ούτε υπάρχει απόδειξη ότι δεν υπάρχει ο Θεός, γιατί και πάλι δεν χρειάζεται, επειδή είναι πανταχού παρών, και όταν λέμε πανταχού παρών εννοούμε παντού και στα πάντα, παντού και στα πάντα υπάρχει η σφραγίδα του και που λειτουργούν με τους φυσικούς και συμπαντικούς νόμους. Και τους οποίους νόμους ούτε ο ίδιος ο δημιουργός δεν θα παρέμβαινε γιατί θα ακύρωνε την μεγαλοσύνη – μεγαλοσύνη του.
Σύμφωνα με την θρησκεία παρενέβη σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

Ο Θεός όπως όλοι ξέρουμε, είναι θέμα πίστης και δεν περιμένει απόδειξη για να δηλώσει την παρουσία του. Ή πιστεύεις στην ύπαρξη του, ή δεν πιστεύεις και το να κυνηγάς όπως η γάτα την ουρά της για να αποδείξεις κυρίως την μη ύπαρξη του, δεν σε κάνει κάτι παραπάνω από τους πιστούς. Όσοι ψάχνουν απόδειξη για την ύπαρξη του, μάλλον θα μείνουν στην θολούρα της αναζήτησης.
Όσο και να ψάχνει κάποιος επιστημονικά την ύπαρξη του, άλλο τόσο το άγνωστο πεδίο διερεύνησης του θα μεγαλώνει. Για μένα αυτό είναι ένδειξη της ύπαρξης του.

Οπότε η φράση: Εγώ δεν πιστεύω στον Θεό γιατί αν υπήρχε ο θεός, τότε γιατί δεν δείχνει ένα σημάδι ύπαρξης του;
Σε αυτούς προσωπικά θα έλεγα:
Μα δίνει συχνά, συνεχώς, μήπως δεν μπορείς να τον δεις-να τον αισθανθείς γιατί δεν θέλεις;
Κάθε φορά που γίνεται κάποια φυσική καταστροφή, πολλές φορές ακούγονται φράσεις:
Δεν υπάρχει θεός, γιατί αν υπήρχε θα έκανε κάτι να μην καταστραφούμε.
Ο Θεός δεν δίνει καταστροφές, είναι οι νόμοι λειτουργίας του σύμπαντος κόσμου που προκαλούν φυσικές καταστροφές και αυτές μπορούν να είναι εργαλείο καλυτέρευσης μας.
Αν επιμένεις να λες ότι έπαθα αυτό το κακό και με άφησε στο έλεος της καταστροφής, τότε σκέφτεσαι εγωιστικά, κάτι που δικαιολογείται από τον μεγάλο πόνο που σε προκάλεσε η καταστροφή.
Ξέρω κάποιους που επιμένουν στην άποψη ότι δεν υπάρχει Θεός, με διάφορες ανόητες φράσεις όπως:
Αν υπάρχει, μπορεί να κάνει μια βαριά πέτρα που να μην μπορεί να την σηκώσει;
Θα απαντούσα: Ναι ο Θεός μπορεί να το κάνει και αυτό.

Πολλοί, μανιωδώς χρησιμοποιούν μεμονωμένες φράσεις ακόμα και πράξεις ιερωμένων και λοιπών ανθρώπων της Εκκλησίας για να γελοιοποιήσουν την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ του Θεού. Και αυτοί οι άνθρωποι της Εκκλησίας, είναι και ήταν Άνθρωποι και όχι ο ίδιος ο Θεός. Αυτοί που κάνουν χρήση τέτοιων δικαιολογιών μάλλον μπούκαραν σε μια δίνη εγωϊσμού, υπεροψίας, αλαζονείας και επιδειξιομανίας.

Δεν παίζει μαζί μας ο Θεός όταν μας έχει απολύτως ελεύθερους να κάνουμε από το μεγαλύτερο καλό μέχρι αυταπάρνησης, μέχρι το μεγαλύτερο κακό.
Αυτή η απόλυτη ελευθερία που μας δίνει είναι από την απόλυτη αγάπη που έχει για εμάς.
Οι διαφορετικές θρησκείες δεν είναι ούτε κάν ένδειξη της μη ύπαρξης του Θεού και μέσω αυτών των θρησκειών δόθηκαν κάποιοι γενικοί κανόνες καλής μας συμπεριφοράς.
Ναι οι Θρησκείες έχουν πολλά αναχρονιστικά και θα έπρεπε να προσαρμόζονται με την εξέλιξη της ζωής και των πάντων, όπως π.χ. την αντιμετώπιση των άλλων όντων συνυπάρξεων μας πάνω στον πλανήτη. Όχι μόνο από ελάχιστους μεμονωμένους λειτουργούς της.
Ο Θεός είναι Θεός για αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη η ύπαρξη του.
Ο Θεός χαίρεται όταν τον αναζητούμε, πιστεύω ακόμα και με αυτούς που τον αμφισβητούν, γιατί κατά βάθος και αυτοί τον αναζητούν.
Η αναζήτηση του Θεού είναι μια Θαυμάσια περιπέτεια.

ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια