ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι στηρίζουν την πολιτική αλητεία; Η γελοιότητα απέναντι στην σοβαρότητα.



Πως διακρίνεται ο προεκλογικός λόγος πολιτικών; Η γελοιότητα απέναντι στην σοβαρότητα.

Ξεκινώντας από την μόνιμη ατάκα του Τσίπρα ότι ο Μητσοτάκης τον αποφεύγει να τον αντιμετωπίσει σε μια τηλεμαχία όντας μόνο οι δυό τους, ανάθεμα αν το πιστεύει και ο ίδιος αυτό, αλλά ξέρει σίγουρα ότι ο Μητσοτάκης κινείται και λειτουργεί ΘΕΣΜΙΚΆ, και δεν θα κινηθεί αντιδημοκρατικά υποτιμώντας τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα. Γιατί όταν επίσημα πλέον κηρύσσονται εκλογές και διαλύεται η βουλή, ο χρόνος μηδενίζεται για όλα τα κόμματα και ξεκινάει από την αρχή για όλα τα κόμματα, που σημαίνει ότι όλα τα κόμματα έχουν, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ την ίδια και ισότιμη αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ και από τους αντιπάλους πολιτικούς.

Το ότι αντιδεοντολογικά, αντιδημοκρατικά κάποιοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ στο παρελθόν επέβαλαν μερικές φορές μονομαχία τηλεοπτική των δύο πρώτων κομμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να συνεχιστεί. Να συνεχιστεί έχοντας κυρίως, δευτεροκλασάτους και τριτοκλασάτους δημοσιογράφους να θέτουν ερωτήματα, πολλές φορές ανούσια και αναλόγως με την κομματική τους συμπάθεια. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό.

Ο Τσίπρας ξέρει ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί αντιθεσμικά και αντιδημοκρατικά και για αυτό λέει συνέχεια το ίδιο ποίημα-ατάκα περί φόβου αντιμετώπισης του Τσίπρα.

Με το ίδιο σκεπτικό, αυτός γιατί φοβάται μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με παρόντες όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων;

Ένα άλλο, θα το χαρακτήριζα γελοίο, επιχείρημα που παπαγαλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι υποψήφιοι όταν είναι καλεσμένοι με άλλους υποψήφιους της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να λένε:

Ότι αυτοί είναι σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα από την πρώτη Κυριακή, και για να γίνουν πιο πειστικοί, συμπληρώνουν και το: Με μικρή διαφορά, αλλά θα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ…

Και για να το τεκμηριώσουν αυτό λένε επαναλαμβάνοντας μερικές φορές ότι είναι κάθε μέρα στις γειτονιές και το βλέπουν, βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και η ΝΔ πέφτει και έτσι είναι σίγουροι ότι θα βγουν πρώτοι, έστω και με μικρή διαφορά.

Για να μην παρεξηγηθώ συμπληρώνω, ότι στις εκλογές ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αδύνατον, αλλά όχι να προσπαθούν να πείσουν ότι επειδή είναι κάθε μέρα στις γειτονιές είναι σίγουροι ότι θα βγουν πρώτοι από την πρώτη Κυριακή.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι υποψήφιοι, όλοι θα έλεγα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο και το άσπρο είναι μαύρο.

Αυτό λέγεται λογική-πολιτική αχρωματοψία και δεν συμφωνώ καθόλου με δημοσιογράφους που λένε ότι νταξ μωρέ, στην προεκλογική περίοδο έτσι γίνεται, ο καθένας δικαιούται και μπορεί να λέει ό,τι θέλει!

Ε όχι, αυτό οδηγεί και στην ανηθικότητα της πολιτικής, η δημοκρατία απαιτεί σοβαρό πολιτικό λόγο με επιχειρήματα και αλήθειες.

Ούτε αυτό που λένε αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι δημοσιογραφικά δεοντολογικό και δημοκρατικό να στηρίζουν την πολιτική αλητεία, δικαιολογώντας την με το, έτσι γίνεται στην προεκλογική περίοδο.



Pet Food and Supplies

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια