ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η μουσική, το Ελληνικό τραγούδι, ο Βασίλης Καράς κλπ



Στην εφηβική μου ηλικία γούσταρα πολύ ροκ, την σκληρή τότε ροκ, αλλά και ο Στελάρας με συγκινούσε πολύ και με συγκινεί διαχρονικά και σταθερά.
Λίγο αργότερα γούσταρα πολύ τζαζ και άκουγα συνεχώς σε ζωντανές συναυλίες και στο σπίτι τζαζ, αλλά με συγκινούσε πολύ και ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος και σε πολλές περιπτώσεις δάκρυζα όταν τους άκουγα. Όχι μόνο αυτοί και πολλοί άλλοι με ανατρίχιαζαν...
Μαζί με την τζαζ ακούω και πολύ κλασική και συμφωνική μουσική στο σπίτι, δυστυχώς εδώ που ζω τώρα, δεν με δίνεται η δυνατότητα να μπορώ να βλέπω και τέτοιες συναυλίες ζωντανά, παρά μόνο στην τηλεόραση.
Αλλά το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι με συγκινεί σταθερά πολύ, και το ελαφρολαϊκό και αρκετά το λεγόμενο έντεχνο με το οποίο δεν είχα και την πιο ζεστή σχέση, πλην του Σαββόπουλου που με αρέσει διαχρονικά και σταθερά.
Θεωρώ ότι, ή σε αρέσει η μουσική ή όχι.
Ναι και ο Βασίλη Καράς είναι ένας που με συγκινεί πολύ και με του οποίου τα τραγούδια έχω χορέψει την δεκαετία του 1990 στα μπουζούκια.
Στο καλό Βασίλη Καρά, θα μας περιμένεις να χορέψουμε όλοι μαζί σε άλλες πίστες;;;
Πιστεύω πως ναι, γιατί η δικιά σου χαρά είναι να βλέπεις τον κόσμο να χορεύει, δεν ξέρω αν εκεί θα υπάρχει νταλκάς, αλλά θα καταφέρνεις να μας τον μεταδίδεις.
Βασίλη Καρρά, τραγουδούσες " Δεν πάω πουθενά πουθενά εδώ θα μείνω" και σήμερα σε λέμε καλό ταξίδι.

Η απορία που είχα πάντα με ξανάρθε και τώρα με τον θάνατο του Βασίλη Καρά.
Σε σχέση με τον χαρακτηρισμό κάποιων τραγουδιών ως έντεχνων.
Από όσο καταλαβαίνω τα Ελληνικά: Δηλαδή π.χ. τα λαϊκά, τα καθαρά λαϊκά τραγούδια δεν είχαν τέχνη και τεχνική μέσα τους;;;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια