ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δεδομένοι για τις ΗΠΑ, δεδομένοι για την Γερμανία, δεδομένοι και για την τουρκία;



Και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική της χώρας μας που μας παρουσιάζει σαν δεδομένους στους δυτικούς συμμάχους μας έτσι και αλλιώς.
Μετά την περίοδο των μνημονίων όπου οι κυβερνήσεις ακολουθούσαν πειθήνια τις επιβουλές της ΕΕ, χωρίς όμως να είναι πρόθυμες να πειράξουν τα μαγαζάκια τούς από όπου αντλούσαν ψηφοφόρους.
Για αυτό είχαμε μνημόνια για δέκα χρόνια, ενώ οι άλλες χώρες μπήκαν σε μνημόνια μετά από εμάς και βγήκαν πολύ πιο νωρίς από εμάς.
Όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούσαν τις επιταγές της γερμανικής ΕΕ ακόμα και σε βάρος της εθνικής άμυνας.
Δεδομένους μας θεωρούν και σήμερα απέναντι στην Τουρκία.
Η χώρα μας ΑΚΟΜΑ δεν έχει έχει γεωπολιτική στρατηγική, παρά τις συγκυρίες και ειδικά στο θέμα της ενεργειακής απόδοσης τροφοδοσίας της Ευρώπης. Έχει μια πολιτική που ό,τι και να γίνει εμείς είμαστε δεδομένοι. 
Εν μέρει αυτό ισχύει και για τις άλλες ευρωπαϊκές ηγεσίες, όχι μόνο για την Ελλάδα ειδικά στην ενεργειακή της  απεξάρτηση. Οι ΗΠΑ κάνουν ακόμα ό,τι θέλουν και στην ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ.
Η Ελλάδα σύρθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Λουξεμβούργο γιατί από το 2016 που έπρεπε να υποβάλει θαλάσσια χαρτογράφηση ζωνών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ΔΕΝ το έκανε ακόμα.
Τι ενδιαφέρει την χώρα μας, να μην έχουμε πόλεμο με την Τουρκία με οποιοδήποτε κόστος;
Μόνο οι διακηρύξεις φιλίας με την Τουρκία;
Μέχρι εκεί φτάνει η περήφανη εξωτερική της πολιτική;
Οι προκλήσεις γύρω μας είναι πολλές, άλλη μια προέκυψε από την Λιβύη. Παρόλο που επηρεάζει πολύ λίγο τις θαλάσσιες ζώνες μας, τι θα κάνει η Ελλάδα έχοντας συμμαχία και τις χώρες που επηρεάζει η κίνηση της Λιβύης;
Γιατί δεν προχωρά σε ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο;
Επειδή φοβόμαστε τον γίγαντα με τα πήλινα πόδια,  την τουρκία;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια