-->

Header Ads

Εμείς και οι γειτονικοί λαοί



Οι γειτονικοί λαοί και τα έθνη που βρίσκονται στην περιοχή, είτε ως κατακτητές, είπε ως μεταφερόμενοι και μετακινούμενοι από άλλα μέρη της γης και βρέθηκαν στην μικρά Ασία και στην χερσόνησο του Αίμου, όπου επικρατούσε ο ελληνισμός και ο ελληνικός πολιτισμός, δείχνουν να μην αισθάνονται σιγουριά στα μέρη αυτά. Για αυτό ένα μεγάλο κομμάτι τους είναι επιθετικό απέναντι μας.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα σε όλη την ευρύτερη περιοχή μαρτυρούν την πολυχιλιετη ελληνική παρουσία η οποία τώρα υπάρχει μόνο στο ακρωτήρι της χερσονήσου του Αίμου. Με πολύ μικρούς ελληνικούς θύλακες στις γύρω γειτονικές χώρες.

Οι γειτονικοί λαοί, νομίζω κατά πλειοψηφία, δεν μπορούν και δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο ελληνισμός συνεχίζει να υπάρχει, δυστυχώς όμως συνεχώς συρικνούμενος, όχι μόνο πληθυσμιακά, αλλά και γλωσσικά θα έλεγα.

Βλέπε την βαρβαρική χρήση και την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, από όλο και περισσότερους.
Ειδικά από ΜΜΕ και πολιτικούς.

Οι γειτονικοί λαοί πέραν από τον εθνικισμό τους, σαν "μετανάστες" και κατακτητές στην ευρύτερη περιοχή δεν πρόκειται να παραδεχθούν την συνεχή και αδιάλειπτη ύπαρξη του ελληνισμού στην περιοχή. Ίσως γιατί θα αισθανθούν σαν ξένοι στην περιοχή και θα ακυρώσουν από όποιο ηθικό έρεισμα ντύνουν τις επεκτατικές τους βλέψεις.

Αν δει κανείς σχόλια από τουρκαλβανούς σε κάποιες αγγλόφωνες ελληνικές σελίδες, βγάζουν πολύ μίσος κατά των Ελλήνων και μας αμφισβητούν ως Έθνος.
Το έκανε και η αριστερά και η όλη προοδευτίλα σε όλη την μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.