-->

Header Ads

Ο άνδρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διατροφική έρευνα

 

Ο άνδρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διατροφική έρευνα γεννήθηκε πριν από σχεδόν 100 χρόνια... Το όνομά του ήταν ο Δρ Weston A. Price.

Ο Δρ Weston A. Price ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1930 μελετώντας την υγεία των γηγενών πληθυσμών και την επίδραση του σύγχρονου τρόπου ζωής στη στοματική και γενική υγεία τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα διεθνή ταξίδια σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου δεν ήταν εύκολα τη δεκαετία του 1930. Οι αποστολές του ήταν επικίνδυνες, επίπονες και κράτησαν χρόνια. 

Ο Dr. Price ταξίδεψε σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ελβετία, τη Σκωτία, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική, τα Φίτζι και την Αυστραλία - δύσκολο να γίνει σήμερα, σχεδόν αδύνατο στη δεκαετία του 1930! Αυτή ήταν η δέσμευσή του να κάνει ενδελεχή έρευνα και να φτάσει στη βασική αιτία της σύγχρονης ασθένειας.

Ο Δρ Πράις διαπίστωσε ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί των οποίων η διατροφή δεν ήταν αλλοιωμένη από δυτικές «τροφές του εμπορίου» (επεξεργασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το άσπρο αλεύρι και η ζάχαρη) είχαν απίστευτη κατάσταση υγείας, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως διαμορφωμένης οδοντικής καμάρας με όλα τους τα δόντια (φρονιμίτες επίσης ), χωρίς κοιλότητες και εντυπωσιακή σωματική διάπλαση.

Αυτοί οι άνθρωποι τρέφουν το σώμα τους για γενιές με τα τρόφιμα που βρίσκονται φυσικά στο περιβάλλον τους, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών, του κρέατος, των οργάνων, των ακατέργαστων γαλακτοκομικών προϊόντων, των λαχανικών ρίζας και των μούρων.

Δεν είχαν χρόνια ασθένεια όπως διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και ψυχικές παθήσεις.

Επιπλέον, ήταν σε απίστευτη φυσική κατάσταση με καλά αναπτυγμένους μύες και πολύ λίγο σωματικό λίπος.

Παρακάτω είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στα ταξίδια του Dr. Price στην Αυστραλία. Ο άντρας στο κέντρο μοιάζει να είναι στα 60 του. Και δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε γυμναστήριο!

Ο Δρ Πράις επισκέφτηκε μια απομονωμένη κοιλάδα στην Ελβετία όπου εξέτασε τους ντόπιους. Είχαν εξαιρετικά δόντια, καλή σωματική διάπλαση και ισχυρή ανοσία στις ασθένειες.

Έφαγαν μια παραδοσιακή διατροφή με γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί σίκαλης και ολόκληρα φυτικά τρόφιμα, ενώ το κρέας καταναλώνονταν μία φορά την εβδομάδα.

Αντίθετα, τα παιδιά της Ελβετίας που ζούσαν σε σύγχρονα περιβάλλοντα είχαν εκτεταμένη τερηδόνα, κακώς σχηματισμένα οδοντικά τόξα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ασθένειες. Η διατροφή τους περιελάμβανε λιγότερα γαλακτοκομικά προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης και ραφιναρισμένο αλεύρι.

Ο Δρ Πράις ανακάλυψε ένα παρόμοιο φαινόμενο σε μια γαελική κοινότητα στα ανοιχτά της Σκωτίας όπου η παραδοσιακή διατροφή ήταν κυρίως θαλασσινά, κρέας, όργανα και λαχανικά ρίζας.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη διαχρονική έρευνα του Dr. Price για να βελτιστοποιήσουμε την υγεία μας σήμερα;

Αποφύγετε αυτά που ο Dr. Price αναφέρει ως «τροφές του εμπορίου» (υψηλού περιθωρίου σύγχρονα τρόφιμα που παρασκευάζονται με το κέρδος ως κύριο κίνητρο, όχι τη διατροφή), συμπεριλαμβανομένων:

- Λευκό αλεύρι
- Επεξεργασμένη ζάχαρη 
- Αλκοόλ

Τρώτε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως:

- Κρέας
- Ψάρι
- Ζωικά όργανα
- Ωμά γαλακτοκομικά

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών για μια γρήγορη περίληψη των ευρημάτων του Dr. Price (κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα):

Και για μια πιο λεπτομερή αφήγηση του έργου του Dr. Price, δείτε αυτό το βίντεο (περιλαμβάνει μερικά απίστευτα πλάνα που είναι πάνω από 90 ετών!).

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε διδαχθεί από το σχολείο και τα μέσα ενημέρωσης, οι πρωτόγονοι άνθρωποι έζησαν μακρά υγιή ζωή μέχρι τα 80 τους και μετά χωρίς τη χρήση της σύγχρονης ιατρικής.

Αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στα δεδομένα για το προσδόκιμο ζωής, επειδή τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας παραμορφώνουν τα στατιστικά στοιχεία. Αν μπορούσατε να ξεπεράσετε τα 10 χρόνια σε μια πρωτόγονη φυλή, οι πιθανότητες να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή ήταν υπέρ σας.

Πόσοι άνθρωποι σήμερα μπορούν να πουν ότι ζουν μια ζωή με υγεία και ζωντάνια τα τελευταία 50 χρόνια;

Εξερευνώντας τις ζωές πρωτόγονων ανθρώπων, ο Δρ Πράις έκανε σημαντικές ανακαλύψεις στον κόσμο της διατροφής.

Φαίνεται ότι σήμερα κοιτάμε πάντα το μέλλον για κάποιο καινοτόμο θαύμα υγείας.

Δεν θα ήταν πιο αποτελεσματική μέθοδος ανακάλυψης η αξιοποίηση της αρχαίας σοφίας, βελτιωμένης για χιλιάδες χρόνια;

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το έργο του Δρ. Weston A. Price, μπορείτε να αγοράσετε ένα αντίγραφο του βιβλίου του Nutritional and Physical Degeneration από το Amazon ή το Booktopia.

Το να μάθω για τον Dr. Price άλλαξε τη ζωή μου. Η έρευνά του, που διεξήχθη πριν από σχεδόν 100 χρόνια, επιβεβαίωσε όσα ήξερα διαισθητικά για τη διατροφή.

Οι δίαιτες με βάση τα ζώα που προέρχονται τοπικά από ζώα που κάνουν φυσική ζωή και τρώνε μια φυσική διατροφή είναι πολύ πιο θρεπτικές από τις σύγχρονες εμπορικές τροφές μας.

Αυτές οι δίαιτες παρέχουν τουλάχιστον τετραπλάσια ποσότητα ασβεστίου και άλλων σημαντικών μετάλλων που τρώει ο δυτικός σύγχρονος πληθυσμός και τουλάχιστον δεκαπλάσια ποσότητα λιποδιαλυτών βιταμινών από ζωικές πηγές όπως βούτυρο, αυγά ψαριών, οστρακοειδή, εσωτερικά όργανα και κρέας.

Τι γνώμη έχετε για τον Δρ Weston A. Price και την έρευνά του; Επικοινωνήστε μαζί μου στο hello@howtocarnivore.com .

Ό,τι καλύτερο,
Σάιμον

Υ.Γ. Ο Δρ. Chaffee και εγώ έχουμε μια Πρόκληση Σαρκοβόρου που ξεκινά την 1η ημέρα του επόμενου μήνα, όπου σας δίνουμε όλες τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τη δίαιτα των σαρκοφάγων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.