-->

Header Ads

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να προσαρμοστώ στη δίαιτα των σαρκοφάγων;

 


Πόσος χρόνος χρειάζεται για να προσαρμοστώ στη δίαιτα των σαρκοφάγων;

Αυτό είναι πολύ ατομικό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι έχουν εξίσου καλά ή καλύτερα επίπεδα ενέργειας μέσα στις πρώτες δύο ή τρεις εβδομάδες, ενώ κάποιοι όπως εγώ αισθάνονται καλύτερα αμέσως. Υπάρχουν μερικά άτομα που μπορεί να διαπιστώσουν ότι χρειάζονται περισσότερες από 3 εβδομάδες για να ανακτήσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους, αλλά πάντα αναζητούν άλλα πράγματα που μπορεί να μην είναι βέλτιστα αν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση.
(Σαρκοβόρος δεκαθλητής Ράιαν Τάλμποτ)
Από τεχνική άποψη, η όλη διαδικασία προσαρμογής στις κετόνες ως καύσιμο μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, αλλά σε μελέτες διασταύρωσης σε αθλητές από τον καθηγητή Tim Noakes της Νότιας Αφρικής, διαπίστωσε ότι οι αθλητές θα είχαν προσαρμοστεί λειτουργικά σε 3 εβδομάδες και θα μπορούσαν να αποδώσουν σε στο ίδιο επίπεδο που έκαναν προηγουμένως, και τώρα θα μπορούσαν να συνεχίσουν αυτή την απόδοση πολύ περισσότερο, καθώς χρησιμοποιούν τα καύσιμα λίπους αντί για περιορισμένα αποθέματα γλυκογόνου.
(Καθηγητής Tim Noakes)
Μερικοί αναρωτιούνται αν δεν θα ήταν πιο γρήγορο να αναπληρώσουν τα αποθέματα γλυκογόνου τους τρώγοντας υδατάνθρακες και ζάχαρη κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά ευτυχώς έχουμε μελέτες που δείχνουν τώρα ότι όταν προσαρμοστεί το κετο, ο αθλητής μηδενικών υδατανθράκων αντικαθιστά τα επίπεδα σακχάρου και γλυκογόνου στο αίμα του πιο γρήγορα από έναν υδατάνθρακες. τροφοδοτημένος αθλητής που πίνει νερό με ζάχαρη. Έτσι, αυτό είναι το βέλτιστο όχι μόνο για την απώλεια βάρους αλλά και για τον αθλητισμό.
(Σον Σακινόφσκι, σαρκοφάγος ποδηλάτης αντοχής)

Το μεγάλο μέρος σε αυτό είναι ότι τα οφέλη δεν σταματούν μόνο εκεί όσον αφορά την ενέργεια και τη λειτουργία. Καθώς περνούν οι μήνες, το σώμα σας θα αντικαταστήσει τα παλιά, φθαρμένα κύτταρα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται αυτοφαγία, αλλά όχι μόνο θα αντικαταστήσουν τα οργανίδια στα κύτταρα, σαν την αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων σε ένα αυτοκίνητο. Τα μιτοχόνδρια είναι οι δυνάμεις ισχύος των κυττάρων, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι λειτουργούν τα κύτταρα και οι ενέργειές τους μετακινώντας σωματικά και ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας διαφορετικά οργανίδια, υποδοχείς, ακόμη και γονίδια. Μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται μιτοφαγία τα κύτταρα αντικαθιστούν τα παλιά, φθαρμένα μιτοχόνδρια και στη συνέχεια διεγείρουν την περαιτέρω παραγωγή των μιτοχονδρίων, έτσι ώστε μέσα σε λίγους μήνες έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι θα έχετε τετραπλάσιο αριθμό μιτοχονδρίων και θα είναι τετραπλάσιο. τόσο αποτελεσματικό, δίνοντας τεράστια φυσιολογική ώθηση στα κύτταρα και τα όργανά σας.

Dr. Anthony Chaffee

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.