-->

Header Ads

Πάνω από την Ακρόπολη

 


Ένα βίντεο με φαντασία και μουσική

Στην καρδιά της αρχαίας Αθήνας, η Ακρόπολη υψώνεται σαν θεόρατη θριαμβευτική οντότητα, με τους επιβλητικούς ναούς της να συνδέονται με μύθους και θρύλους ξεχασμένους από τον χρόνο. Ο ήλιος δύει, βάφοντας τον ουρανό πορφυρό και χρυσό, όταν μια μαγική αύρα αρχίζει να πλανιέται γύρω από τα ερείπια.

Μια νεαρή κοπέλα, η Κλεοπάτρα, με μακρυά μαύρα μαλλιά και μάτια που μοιάζουν με τα αστέρια, αποφασίζει να εξερευνήσει την Ακρόπολη τη νύχτα. Ακολουθώντας τον ήχο μιας απαλής μελωδίας, που ταξίδευε από τον Παρθενώνα, ανακαλύπτει ένα κρυφό μονοπάτι που οδηγεί σε μια κρυφή αίθουσα. Εκεί, ανακαλύπτει μια χρυσή λύρα που λάμπει φωτεινότερα από τον ήλιο.

Μόλις η Κλεοπάτρα ακουμπά τις χορδές με τα δάχτυλά της, η ατμόσφαιρα αλλάζει δραματικά. Οι τοίχοι της αίθουσας αρχίζουν να αστράφτουν και η λύρα αντηχεί σε ολόκληρη την Ακρόπολη, ξυπνώντας τους αρχαίους θεούς από τον ύπνο τους. Οι μορφές τους εμφανίζονται, υφαίνοντας φαντασμαγορικά σχήματα στο φως, χορεύοντας στον ρυθμό της μουσικής της Κλεοπάτρας.

Ο Δίας, με το επιβλητικό του ανάστημα, της μιλάει με φωνή που αντηχεί σαν βροντή, λέγοντας της ότι η μουσική της έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους και να επαναφέρει την ειρήνη στο βασίλειο. Οι θεοί, ενθουσιασμένοι από τη μουσική της, αρχίζουν να λεηλατούν την Ακρόπολη με μαγευτικά έργα τέχνης — αγάλματα που ζωντανεύουν, πηγές που κυλούν κρυστάλλινο νερό και άνθη που ανθίζουν ακόμα και σε έρημες γωνιές.

Η Κλεοπάτρα, γεμάτη αυτοπεποίθηση, αρχίζει να παίζει πιο δυνατά, φέρνοντας στο προσκήνιο τις ξεχασμένες ιστορίες των ηρώων της Αθήνας. Κάθε χόρευε και κάθε μελωδία φέρνει στο νου τις νίκες και τις θυσίες των ανθρώπων, και η Ακρόπολη αποκτά ζωή. Οι πολεμιστές και οι μούσες αρχίζουν να χορεύουν γύρω της, μεταφέροντας την Κλεοπάτρα σε μια άλλη εποχή, μια εποχή όπου η τέχνη και η σοφία ήταν η βάση της κοινωνίας.

Καθώς η μουσική συνεχίζεται, η Ακρόπολη μεταμορφώνεται σε έναν ονειρεμένο τόπο. Ο κόσμος της επιστρέφει στη ζωή, γεμάτος ελπίδα και όνειρα. Με το τελευταίο άκουσμα της λύρας, η Κλεοπάτρα κλείνει την παρουσία των θεών, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους, αφήνοντάς την με την υποχρέωση να κρατήσει ζωντανές τις ιστορίες και τη μουσική τους.

Η νύχτα τέλος, αλλά την επόμενη μέρα, η Κλεοπάτρα ξέρει ότι η Ακρόπολη, αυτή η αιώνια οντότητα, θα είναι πάντα γεμάτη μαγεία, περιμένοντας τον κατάλληλο μουσικό να ανακαλύψει ξανά τα μυστικά της.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.