-->

Header Ads

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα ορυκτά καύσιμα και το CO2 δεν θα προκαλέσουν επικίνδυνη κλιματική αλλαγή . Η πραγματογνωμοσύνη κατατέθηκε στο Εφετείο της Χάγης στην υπόθεση Shell κατά Milieudefensie

 


Η πραγματογνωμοσύνη κατατέθηκε στο Εφετείο της Χάγης στην υπόθεση Shell κατά Milieudefensie


Εφετείο Χάγης

Χάγη Κάτω
Χώρες

Richard Lindzen
Καθηγητής Γης, Ατμόσφαιρας και Πλανητικών Επιστημών, Ομότιμο
Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης

William Happer
Καθηγητής Φυσικής, Ομότιμο Πανεπιστήμιο Πρίνστον


Καθηγητής Πανεπιστημίου Στίβεν Κούνιν
, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Ανώτερος Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χούβερ

Re: Shell κατά Milieudefensie et al.

Γνώμη εμπειρογνωμόνων που προετοιμάστηκε για το Ίδρυμα «Περιβάλλον και Άνθρωπος» (Stichting «Milieu en Mens», M&M)

Αυτή η πραγματογνωμοσύνη έχει προετοιμαστεί για το Ίδρυμα «Περιβάλλον και Άνθρωπος» (Stichting «Milieu en Mens», M&M) που θα υποβληθεί στο Εφετείο της Χάγης στην υπόθεση Shell κατά Milieudefensie et al, στο οποίο παρενέβη η M&M (το «Κλίμα Περίπτωση'). Αυτή η γνώμη συντάχθηκε από κοινού και αντιπροσωπεύει την κοινή μας γνώμη. Ο χρόνος που αφιερώσαμε για την παραγωγή αυτής της γνώμης παρέχεται pro bono.

Είμαστε φυσικοί σταδιοδρομίας που ειδικεύονται στη φυσική ακτινοβολίας, τη δυναμική μεταφορά θερμότητας και τη μοντελοποίηση υπολογιστών για δεκαετίες, θέματα που σχετίζονται άμεσα με τη συζήτηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Καθένας από εμάς έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 εργασίες με κριτές, πολλές για την επιστήμη του κλίματος ή στενά σχετικά θέματα. Τα βιογραφικά μας επισυνάπτονται στο παράρτημα.

Κατά τη γνώμη μας, τα ευρήματα του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Χάγης ότι η «επικίνδυνη» κλιματική αλλαγή και οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούνται από εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα έρχονται σε αντίθεση με την επιστημονική μέθοδο και υποστηρίζονται μόνο από τις αντιεπιστημονικές μεθόδους κυβερνητικών γνωμοδοτήσεων, συναίνεσης, αξιολόγησης από ομοτίμους, και συλλεγμένα ή παραποιημένα στοιχεία.

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα ορυκτά καύσιμα και το CO2 δεν θα προκαλέσουν επικίνδυνη κλιματική αλλαγή . Αντίθετα, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εάν τα ορυκτά καύσιμα και οι εκπομπές CO2 μειωθούν στο «καθαρό μηδέν», συμπεριλαμβανομένης της μαζικής πείνας.

Συγκεκριμένα, η άποψή μας οργανώνεται γύρω από τα ακόλουθα βασικά ζητήματα που έχουν προκύψει στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάγης για την Υπόθεση για το Κλίμα:

Πρώτον , θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους φτωχούς, τους ανθρώπους παγκοσμίως, τις μελλοντικές γενιές και τη Δύση εάν οι εκπομπές ορυκτών καυσίμων και CO2 μειωθούν στο «καθαρό μηδέν», συμπεριλαμβανομένης της μαζικής πείνας και της απώλειας αξιόπιστης και φθηνής ενέργειας.

Αυτή η δράση θα υπονομεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα με τα οποία αφορά η υπόθεση Κλίμα και θα ακρωτηριάσει την υλοποίηση των τριών πρώτων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ — όχι φτώχεια, μηδενική πείνα και καλή υγεία και ευημερία.1

Δεύτερον , το Δικαστήριο σε πρώτο βαθμό εξίσωσε την κατάσταση της επιστήμης του κλίματος με τις εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC). Στο Μέρος ΙΙ αποδεικνύουμε ότι οι εκθέσεις της IPCC δεν έχουν καμία αξία ως επιστήμη επειδή η IPCC ελέγχεται από την κυβέρνηση. Επομένως, η IPCC αντιπροσωπεύει μόνο κυβερνητικές απόψεις, όχι επιστήμη, και επομένως δεν παρέχει καμία επιστημονική βάση για τη γνώμη του Δικαστηρίου2.

Τρίτον , αυτό το Δικαστήριο σε πρώτο βαθμό διαπίστωσε ότι η «επικίνδυνη» κλιματική αλλαγή και οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούνται από εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα. Στο Μέρος ΙΙΙ αποδεικνύουμε ότι αυτά τα συμπεράσματα αντικρούονται από την επιστημονική μέθοδο και υποστηρίζονται μόνο από τις αντιεπιστημονικές μεθόδους συναίνεσης, αξιολόγησης από ομοτίμους, κυβερνητικές απόψεις και επιλεγμένα ή παραποιημένα δεδομένα. Εκατοντάδες ερευνητικές εργασίες επιβεβαιώνουν τα εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα των αυξημένων συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικού CO2, ειδικά σε περιοχές ξηρής καλλιέργειας.

Μετάφραση της google, 

Παρμένο από εδώ

Κατεβάστε ολόκληρη τη γνώμη ειδικού εδώ:
Lindzen Happer Koonin Affidavit 30 Νοεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.