ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μάθε Γιωργάκη γράμματα

http://olympia.gr/

Ακούγοντας τόσα χρόνια τα ελληνικά του Γιώργου Παπανδρέου, ήμουν σίγουρος ότι αυτά που διαβάζει είναι με λατινικούς χαρακτήρες «Εlinides, Elines». Ελεγα ok, o άνθρωπος έτυχε να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, για αλλού τον προόριζαν, τι ελληνικά να μάθει όταν η υπερήλιξ μητέρα του αρνήθηκε πεισματικά να μιλήσει τη γλώσσα του συζύγου της. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε, ότι ο Γιώργος, όταν ήταν Γιωργάκης στην ηλικία, δεν έμαθε ούτε ελληνικά, ούτε αγγλικά. Δεν είναι τυχαίο που παρέμεινε Γιωργάκης.

Είναι κακός πρωθυπουργός, ήταν κακός μαθητής. Διαφορετικά θα διάβαζε σωστά τι διάολο έγραφε το μνημόνιο. Και καλά τα γράμματα. Ο πατέρας του, περπατημένος ήταν, δεν του είπε «παιδάκι μου, το πουλί μας και την υπογραφή μας προσέχουμε πού τα βάζουμε»; Προφανώς δεν του το είπε. Εκτός αν του το είπε και ο Γιωργάκης δεν κατάλαβε. Ερχεται τώρα η Τρόικα, ο Ολι Ρεν κι όλοι μαζί λένε «δεν γράφουμε αυτά, γράφουμε άλλα στο μνημόνιο»
Ο Θεός και η ψυχή τους τι γράφουν. Ποιον να πιστέψεις; Τον Πινόκιο Λοβέρδο ή τον Μυνχάουζεν Παπακωνσταντίνου; Αυτοί μέχρι στον Παπανδρέου λένε ψέματα. Ακολουθούν το σύστημα της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή. Εκτός εάν και τα δικά τους αγγλικά είναι χάλια. Σαν του Βαλυράκη. Αμα είναι να μας κοστίζουν οι μεταφραστές περισσότερο από τους υπουργούς, να πετάξουμε τους δεύτερους και να κρατήσουμε τους πρώτους. Μπέρδεψε τους καμπινέδες με τα κουζινοντούλαπα και τον μπιντέ με τον απορροφητήρα. Εμ, γι’ αυτό δεν πήγαινε στο φροντιστήριο με τους πανάκριβους συμβούλους που κουβάλησε ο πρωθυπουργός.
Αυτοί, η μόνη γλώσσα που ξέρουν είναι του γλειψίματος. Γλείφουν μέλια. Ακόμα και τώρα. Ξέρετε τι μέλι θα γλειφτεί όταν αρχίσει το ξεπούλημα Τρένων, Ταχυδρομείων και Δημοσίου Πλούτου γενικώς. Κόψτε φάτσες και κάντε σούμα. Πόσα θα φάει ποιος και από πού. Οσο δεν θα κατάσχονται οι περιουσίες των αποδεδειγμένα πολιτικών κλεφτών, το δάχτυλο στο μέλι, θα μπαίνει. Και τα μνημόνια στα αγγλικά θα μεταφράζονται ως μνημόσυνα.

Αδέσμευτος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια