-->

Header Ads

Τα συστήματα εξολοθρεύονται με ένα μόνο “μηχανισμό”: Τη συμμετοχή του κόσμου


Όταν πριν από λίγο καιρό διατυπώναμε την άποψη πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα παίξει με το …σύστημα Ρουσόπουλου δε φανταζόμασταν πως θα πέφταμε τόσο πολύ μέσα.

Ο επικοινωνιακός αυτός μηχανισμός της καθημερινά μπαινοβγαίνει στον πέμπτο όροφο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που είχε αναλάβει τη στελέχωση του συνόλου των υπουργικών γραφείων σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. Είναι οι ίδιοι όμως άνθρωποι που προπαγάνδιζαν υπέρ της αναγκαιότητας των εκλογών, πριν αυτές προκηρυχτούν, ενώ έσπευσαν να τις δικαιολογήσουν, με πολιτικούς όρους, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν. Κάνοντας τη σύνδεση (και μακριά από εμάς οι θεωρίες συνωμοσίας) είναι προφανές πως η πίεση για τη προκήρυξη των εκλογών, ήταν συντονισμένη, πρόδηλα εξωθεσμική, και με ένα μόνο σκοπό: Την επόμενη μέρα.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό από όλες της δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι πως η συμμετοχή ευνοεί ξεκάθαρα τον Αντώνη Σαμαρά. Τα νούμερα φανερώνουν μια σαφέστατη αναλογία της αύξησης των δυνάμεων του Μεσσήνιου πολιτικού, με την προσέλκυση των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων στις κάλπες. Μιλάμε κυρίως για τον κόσμο εκείνο που στις πρόσφατες εκλογές δε πήγε καν να ψηφίσει και που σαφέστατα διαφωνούσε με τη προκήρυξη των πρόσφατων εκλογών με όσους την επέβαλαν. Με άλλα λόγια όσο πιο πολύ πάνε να ψηφίσουν , τόσο πιο πολύ θα αυξηθεί το ποσοστό του.

Σε κάθε περίπτωση η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη συνιστά μια άκρως αρνητική εξέλιξη. Η κοινωνική αναλγησία χαρακτηρίζει τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις της, ενώ οι θέσεις της στα κορυφαία ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής (Ελληνοτουρκικά, όνομα Σκοπίων, Κυπριακό κ.λπ.) απορρίπτονται από την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όπως τονίζει σε άρθρο του στο Εθνος ο Γιώργος Δελαστίκ το μοντέλο εκλογής προκειμένου να επικρατήσουν οι Αντ. Σαμαράς – Δ. Αβραμόπουλος είναι η καθολική ψηφοφορία όλων των μελών και φίλων της ΝΔ.

Και αυτό επετεύχθη. Μένει απλά να επιβεβαιωθεί στη κάλπη.

Τα συστήματα παγίως, εξολοθρεύονται με ένα μόνο μηχανισμό: Τη συμμετοχή του κόσμου.

Θ.


http://www.antinews.gr/?p=19661

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.