ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Μέρκελ δεν θα μας δώσει το δάνειο επειδή έχει καλή καρδιά


Εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για δάνειο 20-25 δις ευρώ θα πρόκειται ασφαλώς για μια θετική εξέλιξη, τουλάχιστον ως προς τη βραχυπρόθεσμη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία.

Η αγορά θα κινηθεί ξανά, το Χρηματιστήριο θα ανέβει, τα spreads θα υποχωρήσουν και γενικά θα ξεφύγουμε από τη θολούρα και την καταστροφή των τελευταίων εβδομάδων. Η οικονομία θα πάρει ανάσα, θα δοθεί μια παράταση στην κυβέρνηση μπας και κινηθεί και βάλει σε τάξη τον διαλυμένο κρατικό (κομματικό θα λέγαμε εμείς) μηχανισμό. Γενικά, ίσως να επιτευχθούν κάποιοι καθαρά στεγνοί οικονομικοί στόχοι, όπως μείωση του ελλείμματος και τους χρέους και άλλα που στην ουσία δεν αφορούν τις τσέπες εκατομμυρίων Ελλήνων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

Αυτά είναι τα θετικά. Επονται όμως και σειρά άλλων θεμάτων που θα φανούν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και σε μακρό χρονικό ορίζοντα. ούτε γιατί αισθάνεται καμιά ενοχή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το άλλο δάνειο που πήραν ετσιθελικά οι Ναζί πριν 70 χρόνια.

Σε λίγο καιρό θα καταλάβουμε όλοι τη σημαίνει γερμανική κατοχή. Θα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη και να μας το θυμηθείτε. Κι αυτό διότι θα συμβεί η πιο άγρια αναδιανομή του πλούτου και μάλιστα χωρίς καν να επιβάλουν τους όρους Ελληνες, αλλά οι Γερμανοί οικονομικάριοι. Θα πρόκειται για ένα πιο… αιματοβαμμένο δάνειο αφού η χώρα θα μπει σε μια άγρια επιχή λιτότητας με κανόνες που θα επιβληθούν από το Βερολίνο.

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έχει δεσμευτεί και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει (όχι ο ίδιος μάλλον αυτή τη φορά) τα πολύ σκληρά μέτρα που θα πληρώσουν όλοι οι Ελληνες (όχι όλοι λέμε εμείς, μόνο οι μη έχοντες). Η παρουσία του Ολι Ρεν από τη Δευτέρα στην Αθήνα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στη οποία μπαίνει η χώρα, εποχή γκρίζα και με αμφίβολη διέξοδο.

Επειδή οι Γερμανοί κατακτητές (οικονομική αυτή τη φορά) δε μασάνε από δικαιολογίες, τερτίπια και ελληνικές πατέντες, θα διατάξουν χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού, μειώσεις δαπανών για υγεία και παιδεία και άλλες… φιλολαϊκές πολιτικές. Φυσικά δε θα διατάξουν αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, περικοπές στα μπόνους, μαχαίρι στα υπερκέρδη των τραπεζών κ.λπ. Γι’ αυτούς προέχουν οι αριθμοί όχι οι άνθρωποι. Σου λένε π.χ. η σύνταξη να είναι ένα ποσοστό του εισοδήματος για όλα τα έτη εργασίας, κι όχι για την καλύτερη 5ετία της τελευταίας 10ετίας που ισχύει στην Ελλάδα. Δεν τους νοιάζει όμως που ένας αστυνομικός ξεκινά εδώ με μισθό 700 ευρώ συν κάποια επιδόματα που δε φαίνονται πουθενά ενώ στη Γερμανία ο μισθός (άρα και η σύνταξη) είναι υπερδιπλάσια.

Αυτά και άλλα πολλά θα ζήσει η χώρα κάτω από τη Γερμανική μπότα.

Βέβαια, κάποια «γιουσουφάκια» της κυβέρνησης, σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες θα επιδιώξουν να παρουσιάσουν την όποια συμφωνία ως μεγάλη επιτυχία Παπανδρέου, μοναδική λύση και άλλα τέτοια.

Όμως εσείς, μη μασάτε, Αντίσταση γιατί χανόμαστε…


http://www.antinews.gr/?p=35640

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια