ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παραπολιτικά για γέλια και για κλάματα


Είναι πρωτοκλασάτος υπουργός, σε υπουργείο της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος, εκ των κολλητών του ΓΑΠ. Δέν έχει σχέση με την ΕΡΤ. Κι όμως! Την τελευταία περίοδο έχει κάνει ουκ ολίγα ραντεβού με 4-5 δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ, με αντικείμενο συζήτησης το ποιοι θα προσληφθούν στο ευαγές ίδρυμα, με ενδιάμεσο δημοσιογράφο του ρεπορτάζ, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις! Εδώ προκύπτουν και ζητήματα δεοντολογίας (δεν χρειάζεται να τα αναφέρω), αλλά και ζητήματα συγκρότησης ενός περίπου παρακρατικού μηχανισμού που μοιράζει θέσεις προς δόξαν της… ανοιχτής διαβούλευσης και της αξιοκρατίας! Αυτά τα παρακρατικά τσακάλια ήταν που θα μας έσωζαν απ’ τα γαλάζια golden boys; Τι έχεις, Γιάννη, τι είχα πάντα!

Μου το επεσήμανε στέλεχος της κυβέρνησης. Ότι ένας απ’ τους υπουργούς (δεν είναι ο μόνος φυσικά…) που όντως βρίσκονται στο απυρόβλητο, είναι εκ των εκλεκτών των ΜΜΕ και καθημερινά απολαμβάνουν ρεβεράντζες είναι ο γίγαντας Ραγκούσης! Και είναι έτσι…

Ένας έμφοβος πρωθυπουργός, με μόνη πρεμούρα τις επικοινωνιακές παρόλες! Βγήκε περασμένες 11 (τη νύχτα της Πέμπτης) για να μας μιλήσει για τη… μεγάλη νίκη του! Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, έτσι νομίζει! Χωρίς να πει την παραμικρή λεπτομέρεια, χωρίς να δεχτεί ούτε μια ερώτηση! Ίσα-ίσα για να υπάρχει μια δήλωση να παίζει στα κανάλια. Και μικρόψυχος, πάντα μικρόψυχος, αυτός άλλωστε είναι ο Γιώργος. Ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει για τη συμβολή του Σαμαρά στην προσπάθεια εκείνης της μέρας!

Καλά, στην Ελλάδα υπάρχουν Εισαγγελείς ή όχι; Τα όσα αποκάλυψε ο τέως επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης, ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά τον διέταξε να φουσκώσει το έλλειμμα και να το φτάσει στο… 14 και κάτι (αμέσως μετά ήταν… ηπιότερος, διατάζοντας «μόνο» 12,7%!) είναι φοβερά! Σε άλλη χώρα, ακόμα και «τριτοκοσμική» (τρομάρα μας!), θα προκαλούσαν πολιτική θύελλα! Εδώ, μούγγα απ’ τα ΜΜΕ, τους δημοσιογραφικούς ευνούχους της νέας εξουσίας, αλλά και απ’ τη ΝΔ! Τα πράγματα είναι απλά. Ή ο Κοντοπυράκης λέει ψέματα, οπότε «στα κάτεργα», ή λέει αλήθεια, οπότε προκύπτει μέγιστο πολιτικό ζήτημα και για τον «τσάρο» και για την κυβέρνηση! Λοιπόν;

Κι αφού… ο Γιώργος πήρε το όπλο του και το ακούμπησε στο τραπέζι (για να… κάνει μπλόφα), αυτό εκπυρσοκρότησε και τον μάτωσε! Το γέλιο πήγε σύννεφο, η μπλόφα αποδείχτηκε φιάσκο, η πρωθυπουργάρα μας προέκυψε χλεύη των κερδοσκόπων… Ωρέ μου φαίνεται πως έχουμε την πιο επικίνδυνη, ανεύθυνη, τυχοδιωκτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης! Και κυβερνούν μόλις έξι μήνες!

( Από τη στήλη “Το ευαγγέλιον” του Μάρκου Μουζάκη στο Παρόν)

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/03/blog-post_9180.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια