ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Στήνουν σενάριο Ουκρανίας σε Μολδαβία-Γεωργία: Σε έξι μήνες θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία σύνδεσης με ΕΕ

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης, Ayıdınlık, το ίδιο σενάριο που οδηγεί σε πιθανή διάσπαση της Ουκρανίας και την υποδούλωση του δυτικού τμήματος στο ΔΝΤ και την ΕΕ, φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί και για άλλες δυο χώρες στην περιοχή: στην Μολδαβία και στην Γεωργία!

Oι δυο αυτές χώρες θα κληθούν μετά από έξι μήνες να υπογράψουν την ίδια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία είχε απορρίψει ο Γιανουκόβιτς, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα γνωστά γεγονότα της ανατροπής του.

Το σχέδιο προβλέπει την υπαγωγή των χωρών αυτών και στο ΝΑΤΟ, με την ενεργό καθοδήγηση της Τουρκίας και ειδικά της ισλαμικής κυβέρνησης Ερντογάν, που μετά την παταγώδη αποτυχία του στην Συρία βρήκε νέο λαμπρό πεδίο «δόξης».

Η εφαρμογή όμως αυτού του σχεδίου πολύ πιθανόν να σκοντάψει στην αντίδραση των κυβερνήσεων και των δυο αυτών χωρών, (ειδικά της Μολδαβίας όπου υπάρχει και μεγάλη ρωσική μειονότητα), καθώς νωπό είναι το προηγούμενο του πολέμου της Γεωργίας.

Το σίγουρο είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ προκειμένου να προχωρήσουν σε ανάσχεση της ολοένα και αυξανόμενης ισχύς της Ρωσίας προβαίνουν σε παράτολμες κινήσεις, ανοίγοντας τον ασκό του αιόλου στην ευρύτερη περιοχή με ορατό το ενδεχόμενο μελλοντικών ένοπλων συρράξεων.

Η Ουκρανία είναι ένα τεστ για Ρωσία-ΗΠΑ όπου αυτός που θα υποχωρήσει είναι πιθανόν να χάσει και τη Μολδαβία με τη Γεωργία: ίσως για το λόγο αυτό η Ρωσία ετοιμάζεται πυρετωδώς και ζήτησε βάσεις ανεφοδιασμού ανά τον κόσμο δείχνοντας έτοιμη για όλα...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια