ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Άρχισε η υποχώρηση – Εκλογές τώρα

Παντελής Σαββίδης

Ασφαλής μέθοδος για να αντιληφθεί ένας παρατηρητής τη δυναμική μιας κυβέρνησης είναι οι διάλογοι στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Μέχρι χθες, η Βουλή αποτελούσε προνομιακό πεδίο για τον κ. Τσίπρα. Χθες, φάνηκε πως τα βέλη στη φαρέτρα του έχουν τελειώσει. Δεν τα πήγε καλά. Και δεν πήγε καλά σε ένα θέμα, όπως η διαφθορά και τα πεπραγμένα παλαιότερων κυβερνήσεων, το οποίο αποτελούσε προνομιακό πεδίο της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό και η ίδια πρότεινε τη σχετική συζήτηση και επέλεξε το θέμα για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τα οικονομικά και φορολογικά βάρη που προστίθενται στις πλάτες του λαού, μέχρι το Προσφυγικό και την διολίσθηση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Προκαλεί εντύπωση η παντελής απουσία του υπουργού Εξωτερικών από το δημόσιο λόγο τη στιγμή που μύρια όσα συμβαίνουν στα εθνικά θέματα.
Στο θέμα της διαφθοράς υποτίθεται πως η κυβέρνηση κρατούσε «αιχμάλωτη» την αντιπολίτευση. Φάνηκε, όμως, πως η αντεπίθεση που υπέστη δεν αποκρούσθηκε επιτυχώς. Η κοινή γνώμη είδε έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και χωρίς επιχειρήματα.
Η πτώση άρχισε. Το ζήτημα είναι μέχρι που θα φθάσει. Δύσκολα, κόμματα με πολιτικές αντιλήψεις σαν της σημερινής κυβέρνησης και με στόχο να δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς, προσφεύγουν στη λαϊκή βούληση όταν η επιρροή του λαϊκισμού τους έχει εξαντληθεί. Αλλά, η χώρα κινδυνεύει να υποστεί βλάβες που δεν θα μπορούν να διορθωθούν.
Γι΄ αυτό εκλογές τώρα. Το ζητήσαμε νωρίτερα από ό,τι ο κ. Μητσοτάκης.
http://www.pontos-news.gr/article/148624/arhise-i-ypohorisi-ekloges-tora

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια