ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Υπενθύμιση για το πολιτικό σύστημα που έχουμε.

Όταν οι πολιτικοί μιλάνε για δημοκρατία κυριολεκτούν, μόνο που αυτό που εννοούν όχι όλοι τους και πάντα συνειδητά όταν το λένε, εννοούν δημοκρατία ΜΌΝΟ γι΄αυτούς τους ίδιους, μόνο για το πολιτικό σύστημα που έχει από κάποιους ονομαστεί και κομματοσυμμοριτοκρατία, ή ολιγαρχία, διαπλεκόμενο με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα ακόμα και σε τοπικό επίπεδο δημαρχιών-περιφερειαρχιών, με την διαφορά ότι σε αυτές τις τοπικές περιπτώσεις η μία πλευρά της πολιτικής δεν είναι τόσο μόνιμη όσο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Όταν οι πολιτικοί μιλούν για δημοκρατία δεν εννοούν δημοκρατία για τους πολίτες και την κοινωνία, γιατί ως γνωστόν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, όλοι το ζούμε στο πετσί μας. Τα παραδείγματα μη ύπαρξης δημοκρατίας για την κοινωνία είναι πολλά, ένα μόνο θα αναφερθεί εδώ και αυτό είναι το: Αν π.χ. μπλέξει κάποιος νομικά-δικαστικά με πολιτικό, ο πολιτικός μπορεί να συνθλίψει, να λιώσει τον πολίτη, ενώ το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορεί να γίνει εύκολα για τον γνωστό λόγο της κάλυψης και προστασίας των πολιτικών προσώπων από νόμους περί μη ευθύνης υπουργών και κυρίως την βουλευτική ασυλία. Θα με πει κανείς, ότι ο νόμος περί μη ευθύνης υπουργών τους καλύπτει μόνο σε πράξεις πολιτικές που έχουν να κάνουν με τα υπουργικά τους καθήκοντα. Ναι, αλλά αυτές οι πράξεις αφορούν όλη την κοινωνία και που πολλές φορές αποδεικνύονται ακόμα και εγκληματικές-καταστροφικές αλλά και εντελώς αντίθετες από τις προεκλογικές εξαγγελίες, βλέπε κυρίως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Αυτά εδώ δεν είναι άγνωστα, αλλά η επανάληψη τους μπορεί να βοηθήσει στις εκλογές να ΕΠΙΛΈΞΟΥΜΕ πολιτικούς από την πασαρέλα και κόμματα που έχουν σαν σκοπό να αλλάξουν το σύστημα σε πιο δημοκρατικό, ή ακόμα καλύτερα σε δημοκρατικό.
Γιατί αν το σύστημα ήταν δημοκρατικό δεν θα φτάναμε σε κατοχικές καταστάσεις μνημονίων και κυρίως όχι στην προδοσία της Μακεδονίας, αφού οι αποφάσεις δεν θα παίρνονταν ερήμην του λαού-της κοινωνίας.

Δεν είναι δημοκρατία μόνο το να πάμε κάθε τέσσερα χρόνια ή όποτε το κρίνει ότι τον συμφέρει να επιλέξει την ημερομηνία μόνο ένα άτομο, ο πρωθυπουργός.
Αυτές οι εκλογές δεν είναι στην πραγματικότητα ούτε καν εκλογές, αλλά επιλογή από τις κομματικές πασαρέλες, από τις επιλογές κυρίως του αρχηγού του κόμματος και της κομματικής νομενκλατούρας με κριτήριο το πόσο πιστοί θα είναι στις αποφάσεις του αρχηγού και της νομενκλατούρας του κόμματος. Είναι επιλογή των επιλογών και το λένε εκλογές.
Σκεφτείτε τις εκλογές με λίστα!!!

Και αφού επιλεγούν, μετά είμαστε υποχρεωμένοι σαν κοινωνία να τους ανεχτούμε για 4 χρόνια, ό,τι και να κάνουν, ακόμα και προδοσία της Μακεδονίας!!!
Δικαίωμα ανάκλησης τους από την θέση που εμείς τους στείλαμε δεν έχουμε, έτσι ψηφίζουν αποφάσεις και νόμους καταστροφής μας και προδοσίες , προτιμώντας την όσο πιο μακρινή περίοδο παχυλής μισθοδοσίας τους, από το καλό των πολιτών και της πατρίδας μας.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο Κώστας ο Μαντατοφόρος γράφει στο ίδιο μήκος κύματος (ιστοσελίδα "Ουδέν Σχόλιον".
    Προτάσεις και υποστηρικτικό υλικό (άτομα-"πολεμοφόδια) για διαδικτυακή, αγωνιστική, δικαιική, πολιτική (πολιτικών αρχών όχι κόμμα και βουρ για την κατοχική βουλή), συσπείρωση υπάρχουν. Εν αναμονή διαθεσιμοτήτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε