ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προανακριτική: Διαβιβάστηκαν email που δείχνουν «εμπλοκή» της CCC στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel


Εμπλοκή στην υπόθεση της συμμετοχής του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τον Αύγουστο του 2016 της CCC καταδεικνύουν έγγραφα που αφορούν εσωτερική αλληλογραφία της εταιρίες που διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή.

Από τα έγγραφα προκύπτει, όπως αναφέρουν και πηγές της Ν.Δ, ότι τα 3.000.000 δόθηκαν για την εγγυητική επιστολή καθώς και ότι ενημερωνόταν για την πορεία του διαγωνισμού αλλά και για τις εξελίξεις μέχρι και μετά την ακύρωσή του από το ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, στην προανακριτική που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά διαβιβάστηκαν 18 έγγραφα εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ του διευθυντή του λογιστηρίου της εταιρεία Αντ. Λιανού, ο οποίος σημειωτέον έχει ήδη καταθέσει, και στον τότε αντιπρόεδρο Φουάντ Χούρι και στα οποία γίνεται λόγος τόσο για τη συμφωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα όσο και στις τηλεοπτικές άδειες.



Σε ορισμένα εξ αυτών γίνεται αναφορά σε «ΤV license», δηλαδή σε τηλεοπτικές άδειες ενώ σε άλλο θέμα είναι η «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law», και φέρεται να αφορά την απόφασή του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του Νίκου Παππά.

Μάλιστα υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία τα οποία ουσιαστικά ασχολούνται με το πώς θα διατεθούν τα χρήματα τα οποία προορίζονταν για την έκδοση εγγυητικής επιστολής από την εταιρεία του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, είναι και το mail στο οποίο ο διευθυντής του Λογιστηρίου εντέλλεται να βρει στοιχεία για την εταιρεία «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα με την οποία η πλευρά της CCC έχει υποστήριξε πως σύναψε συμφωνία για την κατασκευή έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.







Ειδικότερα στο mail αυτό ο Φουάντ Χούρι ζητά από τον κ. Λιανό να βρει στοιχεία για την εταιρεία 3 ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη συμμετοχή στο έργο. Μάλιστα ο κ. Λιανός απαντά στον Φουάντ Χούρι ότι βρήκε το όνομα στο... ίντερνετ και αναζητά περαιτέρω στοιχειά.

Τονίζει όμως και το εξής: «Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών».

Επίσης χαρακτηριστικό και το mail της 26ης Οκτωβρίου στο οποίο ο κ. Λιανός ενημερώνει για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες σημειώνοντας δε ότι πρέπει να τεθεί και το θέμα της επιστροφής των χρημάτων που δόθηκαν για την εγγυητική.




Και ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως τα email αυτά επιβεβαιώνουν πως υπάρχει οφειλή του Χρήστου Καλογρίτσα προς την CCC επί της ουσίας δείχνουν να αναδεικνύουν τα όσα μέχρι στιγμής έχουν ειπωθεί στην προανακριτική και από τον αποκαλούμενο «κόκκινο εργολάβο» δεδομένου ότι υπήρξε ενημέρωση της κατασκευαστικής εταιρείας για την πορεία των τηλεοπτικών αδειών.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με πηγές της Ν.Δ., ουσιαστικά φαίνεται και η εμπλοκή της CCC στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μέσω του Χρήστου Καλογρίτσα αφού αναδεικνύεται πλέον και το γεγονός πως τα χρήματα που διατέθηκαν αφορούσαν στην έκδοση εγγυητικής για τη συμμετοχή του στον εν λόγο διαγωνισμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια