ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Τσετσένος σφαγέας Καντίροφ, ξαναχτυπά: Ανθρώπινα όντα β΄κατηγορίας όσοι Ρώσοι αρνούνται να πολεμήσουν για τον Πούτιν

O ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Πούτιν Ραμζάν Καντίροφ σε ένα στιγμιότυπο της ρωσικής προπαγάνδας όπου εμφανίζεται δίπλα σε ουκρανικό όχημα που έχει πέσει στα χέρια των Τσετσένων. Screenshot via YouTube video Tribun Timur


Προχθές διευκρίνισε πως … αρκετοί Τσετσένοι πήγαν στα μέτωπα της Ουκρανίας και δεν έχει επιστράτευση … όπως έδωσε εντολή ο Πούτιν.

Χθες ο  Ραμζάν Καντίροφ, ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας, επαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας  καταφέρθηκε  εναντίον των Ρώσων στρατευσίμων που δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία, καθώς δεν είναι «τίποτε άλλο παρά δειλοί» κατ’ αυτόν.

Οι λόγοι που προβάλουν για να μην πολεμήσουν, ότι εναντιώνονται στον πόλεμο ή στη ρωσική πολιτική ηγεσία, δεν είναι παρά δικαιολογίες, έκρινε ο  Καντίροφ.

«Ξέρεις, δεν είσαι τίποτα άλλο παρά δειλός, προδότης, ανθρώπινο ον δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο σε κάθε αντιρρησία συνείδησης.

Την Τετάρτη, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε μερική επιστράτευση. Η αναγγελία αυτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ώθησε πολλούς Ρώσους σε στρατεύσιμη ηλικία να σπεύσουν στα αεροδρόμια και χερσαίες συνοριακές διαβάσεις.

Συνολικά, αναμένεται να λάβουν φύλλα πορείας 300.000 έφεδροι.

Ο Καντίροφ προσφάτως έχει διαφοροποιηθεί εντόνως με τις αποφάσεις του Κρεμλίνου και της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης λόγω των αποτυχιών στα πεδία των μαχών.

Η προχθεσινή του απόφαση να μην υπακούσει στην εντολή για επιστράτευση στη δική του επαρχία, ερμηνεύθηκε ως μια ακόμη αντιπαράθεση με τον Πούτιν, παλαιό και σταθερό του σύμμαχο. Ο Καντίροφ ωστόσο έφτασε στην απόφαση αυτή καθώς στην Τσετσενία ξέσπασαν μετά από 15 ολόκληρα χρόνια διαδηλώσεις με αφορμή την επιστράτευση αλλά και τον μεγάλο αριθμό νεκρών Τσετσένων από το τάγμα του Καντίροφ που από την αρχή του πολέμου είχαν μεταφερθεί στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Μόσχα, Ρωσία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια